Galaxia Wallin: Om vi misslyckas med skolan misslyckas vi med allt annat.

av | 3 oktober, 2018

Författaren Niklas Krog skriver på Göteborgs-Posten om sina möten med eleverna i utanförskapsområden. Han skriver om elever som inte har tillräckligt med kunskap för att kunna skriva bra, om lärare som inte lyckas styra upp sina stökiga klassar ,om föräldrar som struntar i hur deras barn beter sig i skolan, och om skolor som består ENBART av elever för föräldrar med utländsk bakgrund.

Problemet som Niklas beskriver är känt. Man undrar bara varför de ansvariga inte tar tag i problemet och komma med konkreta lösningar?

Jag undrar hur de “goda” politiker, som babblar om humanism och vill ta emot mer invandrare, reagerar på den utvecklingen vi har i skolan? Om de är verkligen humana skulle de se till att ALLA barn har rätt till en likvärdig utbildning och skolgång. Att barn inte isoleras och uppfostras och utbildas i små samhällen där finns andra regler och lager som gäller.

Om vi misslyckas med skolan misslyckas vi med allt annat.

Galaxia Wallin

Läs artikel här…

#Utbildning
#Barnperspektiv
#Jamokrati

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *