Joakim Lamotte: LIVEREPORTAGE med anledning av bombhoten mot min familj.

Efter att ha lyssnat på Joakim Magnus Lamotte livesändning känner jag en sådan ilska och sorg samtidigt att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med dessa känslor. Den maktlöshet jag känner är naturligtvis ingenting mot den Joakim känner.

Det finns alltså människor i Sverige som genom vidriga hot: “Vi ska slakta dig”. “Vi ska slakta din fru och dina barn”. “Vi ska kn*lla din fru”, försöker tysta Joakim. Frågan jag ställer mig är varför? Vad är det Joakim gör som driver människor att hota på det här viset? Och hur långt är de beredda att gå?

Joakim, åker runt i Sverige och gör livesändningar i de samhällen där otrygghet och allmän oro råder. I sina livesändningar låter han alla komma till tals. Han tar inte ställning, utan ställer öppna frågor. Vi som tittar får själva avgöra om vi upplever det som sägs som en bekräftelse på om det är otryggt eller inte. Oftast visar sig det sig tyvärr stämma, att en allmän otrygghet råder, och att många av dem som arbetar med “otryggheten” öppet förnekar den.

En annan viktig fråga Joakim vigt sin journalistik åt är sexualbrott. Där andra journalister duckat, kom Joakim in. Han hade helt enkelt fått nog av att varje dag läsa om sexuella trakasserier, övergrepp och våldtäkter. Han, precis som många av oss andra som skriver om det här, såg att utvecklingen går åt helt fel håll.

Joakim uppmärksammar den här verkligheten, att tjejer, kvinnor och pojkar våldtas, trakasseras i offentligheten: på skolorna, på bussen, i badhusen. Han visar genom sin öppna journalistik hur mångas liv kringskärs på grund av det samhällsklimat som råder idag. Han visar också att det inte tas på allvar av vårt rättssamhälle.

Och det var just den verkligheten han helt enkelt inte kunde stå ut med att enbart betrakta. Han vill träffa människorna, möta verkligheten, ge offren en röst. Offer som idag närmast betraktas som en olycklig bisats.

“Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något”, skrev Joakim på sin FB-sida och så satte han igång. Nu lever han och hans familj med ständiga allvarliga hot hängandes över sig. Hoten har blivit en del av deras vardag. Det är en skam!

Allra mest förundras jag över att inte etablissemanget visar sitt stöd för en kollega. För det är vad han är, en journalistkollega.

Och var är våra politiker? När ska de reagera? När Joakim och hans familj bombats ihjäl? Är det ingen som förstår allvaret?

Till Joakim vill jag bara säga: Vi är många som stöttar dig och ditt arbete. Som kvinna är jag särskilt tacksam för att du likt en vapendragare blivit vår röst där total tycks råda. För det är jag evigt tacksam; för mina barns skull, för mina barnbarns skull, för min egen och för alla offers skull. ❤️

LIVEREPORTAGE med anledning av bombhoten mot min familj.____________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik .Swish: 0707760990Konto: 6235-536119732 HandelsbankenHar du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

Slået op af Joakim Lamotte i Tirsdag den 2. oktober 2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *