Förstår Per Gahrton att han antyder att varenda Hörbybo skulle vara korkad?

Per Gahrton, rattfyllo.

Nu är Per Gahrton ute på twitter och skriker att Hörby blivit “Sveriges första rasistkommun!”. Så nu har vi alltså rasistkommuner? Finns det rattfyllokommuner också? Nu tycker säkert flera att det är onödigt att slå under bältet och syfta på Garthons rattfylla, men han bjuder faktiskt upp till dans. What goes around comes aorund, han får helt enkelt skylla sig själv. Jag är så trött på dessa rasismanklagelser.

Efter valet stod det klart att Hörby blev SD:s starkaste fäste. Där har alltså nu Stefan Borg (SD) blivit kommunstyrelsens ordförande. “Det är historiskt och jag är rörd”, säger Borg till SVT. SD kommer att ha ett minoritetsstyre, men det ser Borg inga problem med. De kommer söka stöd majoritet hos M och SPI. De har lärt känna varandra och redan samarbetat i många frågor. Stefan Borg säger också att de kommer dela med sig av SD:s poster så att M får ett större inflytande, tex vice ordförandeposten i kommunstyrelsen.

Sammantaget låter det här väldigt bra, balanserat och klokt men inte för Gahrton som fortsätter skrika: ” Frågan om Hörbyborna fattar vad detta betyder i medievärlden. Sveriges första rasistkommun! Är det bra för förtagande och turism! Även Hörbybor bör lära sig att vi lever i en globaliserad värld “horby”, skällsord.”

Vad tusan har medievärlden med en kommunstyrelse att göra? Det blir ju uppenbart att något är riktigt snurrigt hos Gahrton. Vet han överhuvudtaget vad det är han skriver? Förstår att han antyder att varenda Hörbybo skulle vara korkad. Och vad är det med företagandet och turismen? Har Garthon någonsin varit i Hörby?

En av de första frågor Stefan Borg vill ta tag i är tryggheten i centrum. Där är det nämligen oroligt. Det senaste åren har det varit väldigt stökigt i Hörby, exemplevis har tre tonåringar knivskurits i bråk mellan ungdomsgäng.

En invånare sa vid en intervju 2017: “– Vårt kommunalråd får faktiskt ta sig i kragen och göra något åt det här, folk är rädda att gå ut på kvällen. Nu har hon satt in korvgrillning och hoppborg, det löser inget. Nej precis…sådana “lösningar” har aldrig visat sig vara särskilt effektiva för att hantera gängkriminalitet/rivalitet. Och vad hände? Våldet eskalerade. I år skrev Kvällsposten en lång artikel om Hörby och slaget om torget. Här rapporterar man om att det finns stora spänningar mellan olika etniska grupper: “– Snart kommer det smälla. Helt garanterat. Nu vågar inte afghanerna gå ut. Albanerna håller koll på dem, bevakar dem. De vill slå ihjäl dem, säger invånaren Shkelzen Kuci.”

Jag är tämligen säker på att just sådana här spänningarna inte är särskilt bra för vare sig för Hörbyinvånarna, företagandet eller turismen. Därför är det bra att Stefan Borg (SD) prioriterar tryggheten i centrum. Det bådar gott för framtiden. Och vad gäller Per Garthon bör han lära sig att hålla tand för tunga.

https://twitter.com/pergahrton1/status/1047597977731252224…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://www.expressen.se/…/slaget-om-stora-torget-i-horby-…/
https://www.svt.se/…/klart-han-ar-sd-s-forsta-kommunstyrel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *