Nya lagar ska strama åt invandringen till Tyskland

av | 4 oktober, 2018

I Sverige talas det nu om att vi ska återgå till de generösare migrationsreglerna igen, detta för att Sverige ska visa att de är en “humanitetens stormakt”. Men går vi andra sidan Östersjön så går de på motsatt håll.
Efter månader av förhandlingar kom Tysklands koalitionsregering på tisdagen fram till en överenskommelse om nya lagar kring invandring. Enligt Deutsche Welle kommer nu migranternas ålder, utbildning och ekonomiska situation att avgöra om de får stanna eller inte.

Lagarna är baserade på en kanadensisk modell och gör det svårare för fattiga och outbildade människor att komma till Tyskland. Regeringen gör dock skillnad på arbetskraftsinvandring och flyktinginvandring, det är alltså fortfarande möjligt att söka asyl för den som har rätt till det.
I utkastet till de nya lagarna står det att medborgare i länder utanför EU måste ha en högre utbildning och gärna ett konkret jobberbjudande om de vill bo i Tyskland. Invandrarna ska också rangordnas utifrån ålder, språkkunskaper och ekonomisk situation.

I överenskommelsen står det bland annat, ”Vi vill inte ha någon invandring från okvalificerade tredjelandsmedborgare”. Regeringen öppnar också för att stoppa arbetskraftsinvandringen till vissa yrkeskategorier i den mån det anses nödvändigt.
Men här i Sverige vill vissa av de ledande partiledarna istället att den tillfälliga lagen som gällt sedan flyktingkrisen skrotas och att Sverige ska återgå till Europas generösaste migrationsregler, likaså för vissa organisationer såsom Röda Korset liknande agenda.

Man kan fråga sig om dessa politiker och organisationer bara försöker att vinna goodwill eller de bara är så genuint naiva att de tror att Sverige ska klara av en massiv migrationsvåg igen?
Man ställer sig frågan om sådana verkligen ska få ha något inflytande politiskt eller organisationsmässigt?
Likaså ställen jag mig frågande till om dessa politiker och organisationer verkligen verkar för Sveriges bästa eller de medvetet vill ödelägga Sverige och få det ersatt av något annat?

https://nyheteridag.se/nya-lagar-ska-strama-at-invandringe…/
https://www.dw.com/…/new-german-immigration-laws…/a-45722498

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *