På kryss mot riksdagen: Personval i Sverige

Ledarsidorna.se, intressant analys av Eric van Der Heeg

Ann lyckades inte komma in i riksdagen, vilket givetvis var tråkigt, men en glädjande bieffekt av detta kampanjande var hennes mycket goda resultat i kommunvalet i Lund. Här blev hon den mest kryssade moderaten med över 7 procent av personrösterna och gick upp till plats ett på partiets lista. Moderaterna minskade tyvärr även i Lund, liksom på många andra håll i Skåne och gick tillbaka från 13 till 11 mandat i kommunfullmäktige; men tappet blev inte så stort som befarat och man kan utan att överdriva hävda att Moderaterna hade gått miste om ytterligare ett mandat utan Anns kampanjande för sig själv.

Läs artikeln här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *