Plötsligt vaknar du till av att den manliga patienten har hela sitt könsorgan tryckt mot ditt ansikte…

Föreställ er detta. Du blir svårt sjuk efter ett krampanfall som kräver inneliggande vård på en neurologmottagning. Du får dela rum med en manlig patient som hela tiden vill ha dörren stängd. Du tänker inte så mycket på det. Du orkar helt enkelt inte eftersom du är svag och sjuk.

Plötsligt vaknar du till av att den manliga patienten har hela sitt könsorgan tryckt mot ditt ansikte. Du är svag, har dropp och grindarna på sängen är uppe. Du försöker sträcka dig efter larmknappen, men han slår undan handen frågar om du kan suga av honom.

Kan sådant här hända tänker du kanske nu? Ja, tyvärr. Det är vad en kvinnlig 22-årig ung kvinna fick uppleva när hon blev akut svårt sjuk. Hur reagerade då sjukhuset? Kvinna lyckades tillsist trycka på larmknappen och gråtandes berättar vad som hänt. Sjukhuspersonalen, vad gör de? “De säger att de ska avvakta med att anmäla eller ringa polisen tills nästa dag när chefen är på plats,”.

Det är absurt som kvinnan själv säger, jag skulle säga galenskap. Kvinna ringer sin pappa som kommer till undsättning.

“Efter att polisen förhört henne och den manlige patienten fick hon förklaringen att mannens sjukdomstillstånd kunde ligga till grund för hans beteende.

– Hur kan personalen låta mig dela rum med honom när de visste om det? Och varför gick de med på att dörren till rummet skulle vara stängd? Något sånt här ska inte kunna hända när man är som mest utsatt, säger Alice.”

Ja hur kunde de? Och hur kunde de agera så som de gjorde? Det kan orimligt vara så att de inte förstod allvaret i det som hänt? Vad är det som hänt med det här landet? Har alla fullkomligt tappat vettet? Och varför, VARFÖR tycks man aldrig ta offrens parti och värna dem, oavsett var dessa sexuella övergrepp sker. Det är något som är riktigt galet med det här landet.

https://mitti.se/nyheter/sjukhus-vacktes-sanggrannens/…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *