Malcom Kyeyune: Ressentimentsdrivet våld, Sverige anno 2018.

av | 5 oktober, 2018

Kan inte direkt säga att jag blir förvånad över att se att ja, det var visst ungdomar med invandrarbakgrund som sysslade med den här sortens tortyr och våld mot för dem helt okända människor, och att anledningen kokade ner till offren råkade vara svaga, och svenskar. Men hur många gissade egentligen – handen på hjärtat – att det inte skulle röra sig om det här?

Här leds pojkarna iväg av den åtalade. Bilder ur polisens förundersökningsprotokoll.

Eftersom jag haft ganska gott track record i mina spådomar om den här sortens våld hittills, så kan jag ju passa på att komma med en till: det här våldet kommer bli vanligare och vanligare. Dessutom: givet hur stadsplanering och urbanisering fungerat i Sverige de senaste sextio åren räcker det heller inte att bara vara (övre) medelklass för att undkomma, utan det här problemet kommer inte att kunna skyfflas ensamt på fattigare svenskar. Om man så ens flyttar till Djursholm kommer man inte att vara garanterad att undkomma den här sortens våld.

Det är bara att vänja sig, faktiskt.

Malcom Kyeyune

Läs artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *