Malmö: Fotboll, huliganer och vapen

av | 5 oktober, 2018

10-talet Besiktas supportrar omhändertagna efter vapenfynd i minibuss

Vid 23.30-tiden larmades polisen till ett bilinbrott i en minibuss på Lugna gata. När polisen kom fram visade sig minibussen tillhöra Besiktas supportrar. Polispatrullen fattade misstankar om att allt inte stod rätt till och fler polispatruller kallades till platsen. När man gick igenom minibussen fann polisen flertalet vapen som knivar och elpistol.

Besiktas supportrarna ville inte berätta vem vapnen tillhörde så polisen tog med ett tiotal Besiktas supportrar för närmare förhör på polisstationen.

 

 

 

Besiktas supportrar överfölls av MFF supportrar i höjd med Magistratsparken

Vid 23.50-tiden överfölls Besiktas supportrar av MFF supportrar i höjd med Magistratsparken. Bland annat sköts lysraketer mot Besiktas supportrarna och polisbilar. Enligt polisen rörde det sig om ett 20-tal MFF supporters som sedan försvann springande från platsen. En lysraket träffade rutan till en polisbuss men gick som tur var inge igenom.

Ingen person skadades med brandkåren fick kallas till platsen då en lysraket träffat ett lägenhetsfönster på tredje våningen mitt emot Magistratsparken. Branden hann inte sprida sig in i lägenheten men polisen rubricerar händelsen som mordbrand då rök spred sig till trapphus och lägenheter. Efter händelsen kunde polisen eskortera Besiktas supportrarna till ett närbeläget vandrarhem.

Pppress

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *