Minns ni det omdebatterade arrangemanget ”Burka Songs 2.0 – Film och samtal”?

I början av mars 2017 ställdes arrangemanget in av Göteborgs Stad. Det var inte på grund av filmen som sådan. Huvudanledningen var i stället att extrema röster – som försvarat terrorister och avfärdat anti-terrorinsatser mot bland annat IS-krigare – ensidigt skulle leda det samtal som ingick i konceptet. Kristallklart för de flesta förutom de två muslimska debattörerna Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi, personerna bakom arrangemanget.

De anmälde Anni-Sofie Hermansson, Göteborgs kommunstyrelseordförande för förtal och missaktning därför att hon stoppade arrangemanget. Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi gick så så långt att de hotade Hermansson på twitter: “Du stoppade min film, därför ska jag kalla dig rasist och även påminna dig om hur “orepresenterat” det är på din avdelning. PS. Hörru sossar, jag har 1900 röster, passar er annars ryker dem.”

Dessa två lyckades alltså också snurra till genom att blanda enheten: “Mänskliga rättigheter” i Göteborgs stad, och menade att deras brist på allsidighet istället borde uppmärksammas. Där fanns minsann ingen “raslig” mångfald, alla är vita och representerar en vit socialdemokratisk politik.

Det är en vit ensidighet av Guds nåde som dessutom visar hur den vita majoritetsbefolkningen givits fördelar på bekostnad “av bruna och svarta människor som lever i ekonomisk fattigdom, trångboddhet och psykisk ohälsa”.

Det mest märkliga i den historien var att de själva samtidigt berättade att de haft samarbeten med Göteborgs stad de senaste 10 åren utan att den vita rasen missaktat dem. Pratet om det vita och de bruna hoppar jag över. Mäktar helt enkelt inte med att dyka ner i en diskussion om raser för att påvisa att den kritik som framfördes mot dem och deras arrangemang “Burka Songs 2.0 – Film och samtal” inte hade någonting att göra med “raser”. Det är bara obehagligt att prata i termer av raser.

Nåväl dessa två har alltså stämt Ann-Sofie Hermansson för grovt förtal med hatbrottsmotiv då de kallas för “extrema”. De inbillar sig nämligen att man i Sverige inte får kalla dem som ställer sig bakom dömda terrorister och individer, och som senare dessutom dömts, för extrema röster. För det är precis vad de gjort, något som också Magnus Ranstorp redogör för i sin artikel: “De är extrema”. De förstår uppenbart inte att man inte kan använda “mänskliga fri- och rättigheter som ett sätt att försöka neutralisera anklagelser mot de här terrordömda individerna”, skriver Magnus Ranstorp som backar upp Ann-Soife Hermansson.

Magnus Ranstorp påpekar också att det här handlar om islamofobi-industrin. Dem som kollektiviserar muslimer till en enda grupp för att inta ett offer-narrativ, vilket i det här sammanhanget är fullkomligt grundlöst. Det är bra att Magnus Ranstorp backar Ann-Sofie Hermansson, fler borde göra det. Ska vi komma till bukt med extremismen så krävs politiker som inte är rädda för att sätta ned foten, som förstår problematiken och vad det innebär för ett samhälle.

https://twitter.com/soffangbg/status/1047209600548782080…
http://www.gp.se/…/terrorexperten-backar-hermansson-de-är-e…
https://www.facebook.com/groups/projektsanning/permalink/2026014774335119/
https://www.dagenssamhalle.se/…/goteborg-sager-blankt-nej-t…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *