Aktivist är man livet ut enligt Jan Guillou

Att se honom posera tillsammans med en annan omtalad aktivist, talespersonen för de ensamkommande, får mig osökt att tänka på hur Guillou uttryckt sig om våra svenska judar. Det får mg osökt också att tänka på andra som missaktat våra svenska judar.

Det är inte så länge sedan imamen Samir el Refari vid en demonstration i Helsingborg sa att judar är ”apornas och svinens avkommor”. Till Sveriges radio sa el Refari: ”Vad ni är noggranna med detaljerna i talet. Jag minns inte alla detaljer, det var improviserat.” En sådan löjlig bortförklaring visade att imamen inte brydde sig ett dugg om vad det var han hade sagt, tvärtom, han ville säga och ville göra det i Sverige under en demonstration därför att han är en rasist och antisemit. Det är inte första gången det kommer fram att imamer har hetsat mot judar i svenska moskéer.

Jan Guillou är ytterligare en person, eller aktivist som han väljer att kalla sig, som ofta uttrycker sig väldigt oförsiktigt om judar. I en kolumn i Aftonbladet skrev han för något år sedan att antisemitismen inte är något större problem i Sverige. Och att de som påstår annat gör det för att tona ner den islamofobi som finns i samhället. Guillou förklarar dock inte hur han kommer fram till att det skulle vara ömsesidigt uteslutande.

Han har uppenbarligen inte förmågan att förstå att det han skrev relatviserade den förföljelse svenska judar är utsatta för. Det är många som lider och är rädda idag. Och inte begrep han att han gjorde detsamma med alla dem som flytt från IS. Det är ett hån som går åt båda hållen. Judar som förföljs av konservativa muslimer, och muslimer som tvingas leva sida vid sida med dem de flytt ifrån eftersom eftersom Sverige givit dem en fristad.

Undrar vad Jan Guillous säger till dem i tidningen VI? Att framtiden är ljus? Är det den bilden han vill förmedla genom att posera som en aktivist tillsammans med annan aktivist som tvingat ned Sverige ned på knä, kört över Sveriges befolkning, fått partier att förbise Lagrådet uppmaningen om att INTE låta afghanamnestin gå igenom.

De behöver inte oroa sig. Låt gå att det finns terrorister i Sverige som får skyddad identitet, jobb och bostad, och de är ett hot mot judar, mot muslimer som flytt dem, mot svenska medborgare. Låt gå att Sverige givit 9000 afghanska män amnesti vi inte ett dugg om. Framtiden är ju trots allt ljus, i alla fall Jan Guillous värld, och så länge han får posera som aktivist.

Mitt förakt för Guillou växer för var dag som går.

http://www.vi-tidningen.se
https://www.svt.se/…/h…/imam-kallade-judar-for-apor-och-svin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *