1244 underskrifter? Var är alla missnöjda?

 Uppriktigt sagt jag förstår ingenting. Hur ska vi få till en förändring när vi inte ens kan samlas genom en namninsamling? Fysiska demonstrationer har ju visat sig omöjligt, men att även det här skulle vara lika svårt, det trodde jag inte. Jag har lovat att jag ska gör allt jag kan för att få denna insamling att betyda något men med 1244 röster? Det går inte. Det gör bara inte det…

Igår skrev jag ett inlägg om Stefan Löfven. I ett videoinlägg på S FB-sida tackade han de tiotusentals som skrivit under för att hålla SD borta från makten. Jag förfasades.

I mitt inlägg framhärdade jag att det är just sådant här som bidrar till att SD-politiker bombhotas, att barn till SD:are mobbas i skolan. Barn förstår nämligen inte att det är “fel” att mamma och pappa röstar på SD. Jag skrev också att det är just sådant här som får vanliga människor att hata dem som sympatiserar med SD så mycket att de är beredda att göra allt för få dem sparkade från sin arbeten. Jag påpekade också att det Löfven bidrar till stigmatiseringen av SD-väljare och att de öppet dumförklaras, hatas och bespottas.

Det här gjorde mig rasande, allra mest därför att jag avskyr mobbning, tror på vår demokrati och att det är folkets röst som ska räknas, det innebär allas röster. Som en motreaktion startade jag en namninsamling eftersom Stefan Löfven bidrar till splittring. SD ska bort, kosta vad det vill.

Jag vet att Stefan Löfven för många är ett rött skynke. Varje gång jag skriver ett inlägg om Löfvens odemokratiska metoder, hans ljugande, hans exkluderande, och hans häxjakt på SD:are så delas det hundratals gånger. Vad hände med alla missnöjda och arga röster? Att visa sitt missnöje i handling är viktigt men 1244 personer är inte tillräckligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *