Skattemoralen har satts ur spel

av | 8 oktober, 2018

DEN ENSIDIGA SKATTEMORALEN. Varför tycks den så kallade ”skattemoralen” endast omfatta dem som förväntas betala in, inte de som förvaltar pengarna? Lars Anders Johansson skriver i Borås Tidning om det oansvariga handhavandet med medborgarnas pengar.

Statsrådet Gustav Möller som yttrade de bevingade orden ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”, här tillsammans med Folke Bernadotte 1945. Undra vad Möller tyckt om dagens skattemoral?

”Skattepengar läggs på oväsentligheter samtidigt som allt fler vittnar om att det offentliga inte längre levererar. Frågan är vad som händer med förtroendet för det offentliga i längden, när allt fler upplever att de betalar mer och mer men får mindre och mindre tillbaka. När skolresultaten sjunker, vårdköerna växer och polisen lägger våldtäktsutredningar på hög till följd av tidsbrist. Samtidigt som låtsasmyndigheter delar ut andras pengar till normkritiska aktivister för låtsasprojekt. Om skattemoralen inte längre omfattar de som förvaltar skattepengarna, varför ska den omfatta de som förväntas betala?”

Lars Anders Johansson, redaktör vid den liberala tankesmedjan Timbro.

Läs ledaren här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *