Sverige figurerar allt ofta i europeiska terrorutredningar.

av | 8 oktober, 2018

Under daggen har nyhetssändningarna inkluderat det som står i Nyhetsbyrån skriver här.
Att Sverige figurerar allt oftare i Europeiska terrorutredningar.
Sedan 2015 har Sverige figurerat i ett 40-tal utredningar gällande misstänkt terrorism i andra europeiska länder, Utvecklingen har lett till ett ökat samarbete mellan åklagare i Sverige och på kontinenten i myndigheten Eurojust. Sverige får allt fler förfrågningar om personer med kopplingar till landet.

En svensk medborgare, Osama Krayem från Rosengård i Malmö sitter för nuvarande häktad i Frankrike. Krayem är misstänkt för inblandning i de blodiga terrordåden i Paris och Bryssel. Mohamed Aziz Belkaid sköts till döds i samband med med ett tillslag mot misstänkta terrorister inblandade i terroristattentat i Paris. Aziz Belkaid hade då bott en längre tid i Märsta, och var fortfarande skriven i Sverige. Aziz var även gift med en svensk kvinna.

I ett 40-tal fall har polis från andra länder i Europa bett svensk polis och åklagare om stöd i olika utredningar med kopplingar till terrorism. Antalet förfrågningar har ökat sedan 2015, och ett utbrett informationsutbyte sker nu i organisationen Eurojust. Eurojust är de europeiska åklagarmyndigheternas samarbetsorganisation, och har sitt högkvarter i Haag i Nederländerna.

Förfrågningarna kan röra enskilda personer som bor i Sverige eller har bott i landet, ekonomiska transaktioner till misstänkta terrorister från personer i Sverige och andra sorters samröre där personer bosatta i Sverige misstänks vara delaktiga.

Man ställer sig verkligen frågande till varför det ser ut på det viset, varför är Sverige så ofta figurerande i dessa fall?
Är det beroende på att svensk migrationspolitik varit så naiv att det t.o.m. varit kränkande behandling av migranterna att ifrågasätta vart de kommit ifrån och vilken identitet de har?…
Så är det egentligen så konstigt när man tänker efter, när där är politiker som anser att Sverige kan ta emot 30 miljoner migranter?

Eller när där är statsministrar som står och säger “öppna era hjärtan” och “Europa bygger inga murar” när där kom 10 000-tals i veckan utan några ID-handlingar alls?
När där kom män som ingen visste vilka de var eller vilken bakgrund de hade?
Nä det är snarare konstigt att inte Sverige figurerar och figurerat i än fler utredningar än 40.
För som sagt var med politiker som är så naiva att de inte tror att det även kom potentiella terrorister med dessa migrantströmmar som kommit sen 2014-2015, då är de bra naiva

https://nyhetsbyran.org/2018/10/08/sverige-figurerar-ofta-i-europeiska-terrorutredningar/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *