Är en tvåstatslösning ens realistisk?

av | 9 oktober, 2018

När man stödjer Palestina stödjer man per automatik palestinas största parti Hamas med öppet judehat i sitt partiprogram. Hamas har haft tusen tillfällen att ta bort antisemitismen och folkmordspolitiken ur programmet men man har alltså inte gjort det. Det beror förstås på krafterna inom partiet som vill ha detta kvar.

Man måste våga diskutera israels och palestinas faktiska skillnad i synen på demokrati och jämlikhet. Det är ett ämne som i allra högsta grad hör hemma i den politiska debatten och man får förstås stå på palestinas sida bara man inte hatar judar och kallar dem för terrorister. Skillnaden består alltså i att när israelisk militär går över gränsen och beskjuter attackerande demonstranter handlar det inte om det israeliska folkets palestinahat eller sympatier för övervåld utan om enskilda militära beslut. Därför döper man sina militära aktiviteter med olika “försvarsnamn”.

När palestinier bestämmer sig för att göra samlade attacker mot gränsposter eller raketattacker längre in i landet, handlar det ofta om folkets syn på israel och judarna och inte enbart om militära Hamas-beslut.

Skillnaden är så anmärkningsvärt stor att det är en gåta att inte alla har förstått den idag.

2014:

Socialdemokratiska partistyrelsen kräver:

  • ett slut på Israels ockupation och blockad.
  • ett slut på terror och raketbeskjutningar mot Israel, ett slut på våldet mot Gaza, att vapenvilan respekteras och att fredsförhandlingar inleds, att Sverige erkänner staten Palestina.
  • att Sverige stödjer en uppgradering av Palestinas status i FN.
  • att Sverige stödjer ett arbete för ökad samverkan och försoning mellan palestinska ledare på Västbanken och Gaza.
  • att Sverige inför en ursprungsmärkning av produkter från bosättningarna så att konsumenter kan välja att bojkotta dessa produkter.”

http://www.s-info.se/news.asp?news_id=3480

Och vilka är då palestiniernas olika åsikter som sossarna verkar ha missat, eftersom man verkar anse att Palestina ska bli en egen stat under Hamas’ styre? Hamas släpper nämligen aldrig den makt de har idag.

2007 ansåg 70% av det palestinska folket att självmordsbombning mot civila ibland är rättfärdigat. Den högsta procenten i världen.

Borde inte en sådan procentsiffra vara 0 (noll)? Att vilja mörda oskyldiga civila är ju fullkomligt oacceptabelt.

Fully 70% of Palestinians believe that suicide bombings against civilians can be often or sometimes justified.”

http://www.pewglobal.org/2007/07/24/a-rising-tide-lifts-mood-in-the-developing-world/

2013 hade siffran sjunkit till 62%, men var förstås fortfarande högst i världen.

https://www.independent.co.uk/news/support-for-suicide-bombing-in-muslim-countries-shows-drop-over-last-decade-pew-research-shows-8809393.html

I de flesta arabländer, i Turkiet och Libanon är majoriteten av invånarna emot Al-Quaida och det största stödet har funnits bland Palestinierna. Innan Osama bin Laden dog hade han stöd från var tredje palestinier. Var tredje.

Majorities in Arab nations, Turkey and Indonesia all have a negative opinion about al Qaeda. The terrorist organization receives it strongest support in the Palestinian territories, where more than one-quarter give al Qaeda a positive rating. Views about al Qaeda leader Osama bin Laden followed a similar pattern: before his death, he was widely rejected among Muslim publics, although he was viewed positively by about one-in-three Palestinians.

2011:

http://www.pewglobal.org/2011/05/17/chapter-4-views-of-extremist-groups-and-suicide-bombing/

Glöm inte att Fatah är socialdemokraternas samarbetsparti, som de dessutom stödjer med stora mångmiljonbelopp varje år. Har sossarna missat att 60% av folket på den Fatahstyrda västbanken stödjer självmordsbombning – eller spelar detta ingen roll alls?

Support for suicide bombing and other violence aimed at civilian targets is most widespread in the Palestinian territories, with 62% of Muslims saying that such attacks are often or sometimes justified in order to defend Islam from its enemies. Support is strong both in Hamas-ruled Gaza (64%) and the Fatah-governed West Bank (60%).”

http://www.pewglobal.org/2013/09/10/muslim-publics-share-concerns-about-extremist-groups/

I de flesta arabländer, i Turkiet och Libanon är majoriteten av invånarna emot Al-Quaida och det största stödet fanns – och finns – märkligt nog bland Palestinierna. Innan Osama bin Laden dog hade han stöd från var tredje palestinier. Var tredje.

Majorities in Arab nations, Turkey and Indonesia all have a negative opinion about al Qaeda. The terrorist organization receives it strongest support in the Palestinian territories, where more than one-quarter give al Qaeda a positive rating. Views about al Qaeda leader Osama bin Laden followed a similar pattern: before his death, he was widely rejected among Muslim publics, although he was viewed positively by about one-in-three Palestinians.

2011:

http://www.pewglobal.org/2011/05/17/chapter-4-views-of-extremist-groups-and-suicide-bombing/

Inte ens nazisterna i nazityskland på 30-talet skrev någonsin öppet att de ville utrota judarna men Hamas gör det. Därmed går faktiskt Hamas längre än alla nazipartier i att öppet förespråka en utrotning av judarna.

Många judar och folk som arbetar mot antisemitism är rädda för att Hamas styre i Gaza ska legitimiseras. De reagerar med bestörtning när politiker i väst, eller antisemiter bland arabiska politiker, uttrycker stöd till Hamas eller vill behandla dem som ett “normalt” parti.

Varför de är rädda förstår man när man ser vad som står i deras partiprogram:

Artikel 7

“…Domedagen kommer inte förrän muslimerna nerkämpar och dödar judarna, förrän judarna gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att ropa: Oh, muslimer! Det gömmer sig en jude bakom mig, kom och döda honom!”

“Artikel 8
Hamas slagord: Allah är målet, profeten är förebilden, Koranen är dess grundlag, Jihad är dess väg och döden för Allahs sak dess ädlaste tro.

Artikel 11
Palestina är en islamisk waqf: Den islamiska motståndsrörelsens tro är att Palestinas jord har varit en islamisk waqf (helig förläning) genom generationerna och intill den yttersta dagen, ingen kan avsvärja sig denna eller en del av den eller överge den eller en del av den. Detta betyder att en tvåstatslösning är otänkbar.

Hamas program kryllar av referenser till “Sions Vises Protokoll”, den ökända antisemitiska förfalskningen som skapades för 110 år sen. Speciellt artikel 22 i partiprogrammet som handlar om “fienderna”, dvs judarna, och detta är alltså Hamas’ konspirationsteori om judarna.

Man anser att de har:

“… samlat en väldig och inflytelserik förmögenhet som de har tagit i tjänst för att genomföra sin dröm. Denna förmögenhet har gjort det möjligt för dem att ta över kontrollen av världens medier såsom nyhetsbyråer, pressen, bokförlag, radio och TV med mera. De har också använt denna förmögenhet för att sätta igång revolutioner i olika delar av klotet.

De har också använt pengarna till att ta över kontrollen av de imperialistiska staterna och fått dem att kolonialisera många länder i syfte att exploatera dessa länders tillgångar och materiella vinster och tog kontroll över många källor till välstånd.

De stod också bakom andra världskriget där de skaffade sig väldiga fördelar från handel med krigsmateriel och förberedde etablerandet av sin stat. De inspirerade tillkomsten av Förenta Nationerna och säkerhetsrådet för att ersätta Nationernas förbund i syfte att styra världen genom sina ombud.”

Lite om Israel.

Israels huvudstad och historiska centrum är Jerusalem, medan landets viktigaste finansiella och teknologiska centrum är Tel Aviv som grundades 1909.

Med ett medborgartal på omkring 8,68 miljoner människor, av vilka de flesta är judar, är Israel världens enda judiska land. I landet bor även många andra etniska grupper, inklusive en stor mängd arabiska israeler, liksom många religiösa minoritetsgrupper, inklusive muslimer, kristna, druser, samaritaner och andra. Dessutom bor palestinska medborgare inom Israels gränser eller pendlar för att arbeta i Israel, främst från Västbanken.

Israel är en judisk och demokratisk stat med parlamentarism och allmän rösträtt. Premiärministern fungerar som regeringschef och Knesset utgör Israels lagstiftande organ. Landets grundlagar kan endast ändras vid kvalificerad majoritet.

Israel rankas topp 1–3 i Mellanöstern och 8–30 i världen inom HDI, Demokratiindex, Medellivslängd, BNP och BNP per capita. Landets pressfrihet rankas av Reportrar utan gränser till 91 av 177 länder (1=mest fri) och fick 33/100 poäng (0=mest fri) av Freedom House (se avsnittet Internationella rankningar för mätningar inom fler områden). Israel är Asiens tredje mest demokratiska land efter Japan och Sydkorea, och har rankning 29 av 167 i världen.

Israel är mellanösterns enda demokrati och där diskriminering baserat på exempelvis kön, etnicitet eller religion är straffbart enligt lag.

I Palestina finns inga lagar som kriminaliserar våld mot kvinnor i hemmet eller sexuella övergrepp. Bland gifta kvinnor utsattes 17,4 procent på Västbanken och 34,8 procent i Gazaremsan för fysiskt våld i hemmet. Om kvinnor vid våldtäkt inte kan bevisa att våld eller hot om våld använts kan den utsatta kvinnan åtalas för otrohet.

När organisationer för mänskliga rättigheter och kvinnans jämlikhet försöker arbeta i Palestina blir de snabbt stoppade, utvisade eller fängslade. De som idag driver denna kamp gör det från grannländer.

Endast 1% av palestinierna accepterar homosexualitet.

“As the graph show, only 1% of Palestinian respondents believe that homosexuality is morally ‘acceptable’ behavior.  (The only other countries with the same results were Egypt, Pakistan, Ghana, Nigeria, and Uganda.)”

Grafen som är bifogad visar också synen på andra saker, såsom alkohol, utomäktenskapliga relationer etc.

2014:

https://ukmediawatch.org/2014/04/29/what-the-guardian-wont-report-pew-study-reveals-extreme-homophobia-in-palestinian-society/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *