Åtta män misshandlade förståndshandikappad i Hovsjö, polisen söker vittnen

av | 9 oktober, 2018

Man frågar sig verkligen om vi har ett fungerande rättssamhälle när man läser att åtta personer misshandlar en förståndshandikappad man, att polisen griper tre av dem men att de strax därpå släpps på fri fot igen.
Inte länge efter detta så blir samme man misshandlad på nytt igen. Detta erfar lokaltidningen LT av en poliskälla.
Polisen larmades om en misshandel till Hovsjö centrum den andra oktober och griper en person men misstänker totalt tre personer enligt ett meddelande på polisens hemsida. Ärendet rubriceras som grov misshandel. Lokaltidningen LT rapporterar däremot att alla tre greps men att de släpps strax efteråt.

Nu skriver lokaltidningen att den förståndshandikappade mannen har blivit påhoppad igen och att polisen ser allvarligt på händelsen samt att de vill få kontakt med eventuella vittnen till den andra misshandeln av mannen.
Nyheter Idag har varit i kontakt med Södertäljepolisen, men vi har inte lyckats få någon närmare information om det som hänt.
Nu kan man fråga sig om det beror på att mannen i fråga är förståndshandikappad eller det handlar om något annat?

Man frågar sig dock varför polisen släppte den eller dem de gripit i första skedet, menade de att misshandeln inte var grov nog för att få gärningsmännen fällda eller var det så att åklagaren ansåg att de inte kunde bli fällda på grund av offrets förståndshandikapp?
För är så fallet så är både poliserna och åklagaren olämpliga att inneha de befattningar de har.

https://nyheteridag.se/atta-man-slapptes-efter-misshandel-…/

https://www.lt.se/logga-in/atta-man-misshandlade-forstandshandikappad-i-hovsjo-polisen-soker-vittnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *