Natten i Malmö/Lund. Bilbränder, anlagda bränder och attack på brandmän.

Av | 9 oktober, 2018

Brandkåren larmades vid 21-tiden till en brinnande stuga vid koloniområdet längst ut på Gånglåtsvägen

Brandkåren larmades vid 21-tiden till en brinnande stuga vid koloniområdet längst ut på Gånglåtsvägen. När brandstyrkan kom fram brann det i stugan men branden kunde snabbt släckas av brandpersonalen. Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand. I samma område har senaste tiden flera bränder anlagts. Om det rör sig om samma personer som anlägger bränderna vet man inte i nuläget.

 

Resolut kvinna räddade sin bil från att brinna upp vid Lindängsbadet

Brandkåren larmades vid 21.15-tiden till en bilbrand utanför badet på Lindängen. När brandstyrkan kom fram var en bil helt övertänd och branden hotade att sprida sig till en närstående personbil på parkeringen. En rådig kvinna som varit och simmat på badet sprang snabbt fram till sin bil som hotades att antändas och lyckades flytta bort den en bit där polis kontrollerade skador som orsakats av värmen på sidan av bilen. Brandpersonalen kunde sedan släcka branden med både slangledning och pulversläckare. Branden i bilen är sannolikt anlagd.

Misstänkt anlagd brand i radhus på Sven Tveskäggs gränd i Lund

Brandkåren i Lund larmades vid 02.13-tiden till en radhusbrand på Sven Tveskäggs gränd i Lund. När brandstyrkan kom fram brann det kraftigt på baksidan av radhuset som ligger i mitten av en länga om tre hus.

Branden spred sig snabbt upp i radhusens takkonstruktion och brandpersonal med dimspik och skärsläckare lyckades efter en stund att hindra brandspridning till de intilliggande husen. Det branddrabbade radhuset var tomt på folk men de två närliggande husen evakuerades under släckningsarbetet.

Efter ca 2 timmar eftersläckning kunde brandstyrkorna återvända och saneringspersonal tog över på platsen. Polisen spärrade av på baksidan av det branddrabbade radhuset då man misstänker att branden är anlagd.

Brandpersonal angreps av man med flaska vid brand på N Nöbbelöv i Lund

Vid 02.50-tiden larmades brandstyrkor från bland annat Löddeköpinge och Kävlinge till en brand i en större sopanläggning på Jägargatan, Norra Nöbbelöv i Lund. När första brandstyrkan kom fram var sopanläggningen och en personbil helt övertända. Branden hotade att sprida sig vidare till andra närstående bilar.

När brandpersonalen skulle inleda släckningsarbetet attackerades de av en berusad man med en flaska. Allmänheten gick emellan för att lugna ner mannen som var mycket upprörd över att brandstyrkan dröjt. Mannen visste inte att Lunds styrka var insatta vid radhusbranden. När allmänheten ledde bort mannen lugnade han sig något för att sedan åter gå till attack mot brandbefälet som förtvivlat kallade på polis över radion.

När sedan den mycket upprörda mannen beväpnad med flaskan gick mot en brandman som skötte pumpen vid brandbilen uppstod handgemäng mellan brandbefälet och mannen som drog ner till marken av brandbefälet. Mannen trycktes ner vid brandbilen och en brandman hjälpte till att lugna ner mannen som fortfarande var våldsam. När mannen var under kontroll kunde räddningsinsatsen åter få fart och brandpersonal med två slangledningar släckte bilbranden innan den spred sig vidare. Efter ytterligare en stund hade man släckt ner sopanläggningen.

När polisen kom till platsen och tog hand om mannen var han först lugn men efter någon minut brusade han åter upp och polisen fick belägga honom med handfängsel. I nuläget är mannen misstänkt för hot mot brandpersonalen. Innan mannen kördes iväg med polisbilen kontrollerades han av ambulanspersonal då han ådragit sig en mindre blessyr vid handgemänget med brandbefälet.

PPPress

Bilbränder, Landskrona

Polispatrull beordras till Gubbhögsgatan i Landskrona med anledning av en bilbrand. En okänd gärningsperson misstänks för skadegörelse genom att ha anlagt branden i en bil.

En bil har blivit helt utbränd och ytterligare en bil har fått skador. Även ett förrådsutrymme har fått mindre skador.

Ingen person är gripen.

Polisen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *