Ursäkta, men jag bryr mig föga om etnicitet eller kön, jag vll ha en fungerande poliskår.

Det är inte första gången det händer, att räddningstjänst polis kallas till en plats för att mötas av stenkastning. Ett flertal bilar utsattes för det i Husby norr om Stockholm under natten. I eftersökningarna fann men även odetonerade molotovcocktails . Förundersökning om grov skadegörelse och och försök till misshandel har inletts.

Förra veckan utsattes en polis för allvarlig misshandel i Skövde. Hundratals poliser runt om i landet vittnar om allt mer våld och hot. https://www.aftonbladet.se/…/polis-mottes-av-stenkastning-i…

När ska kraven på polisledningen öka, de måste nämligen illa kvickt göra något saken. Jag saknar framför allt vår rikspolischef Anders Thornberg, var är han? Det är tyst som i graven. Förutom ett framträdande i TV 4-morgon där det konstaterades att korvgrillning och hoppborgar inte fungerar som ett motdrag, ett uttalande den 21 maj meddelade Thornberg att 2018 kommer bli ett tufft år för polisen och et annat den 4 juli sa han att “de gör allt de kan”, att man tagit höjd för 10 000 fler polisanställda till 2024. Jag tycker att man uppfattat det från politiken nu också.” Vad spelar det för roll att politiken uppfattat att något måste göras?https://www.aftonbladet.se/…/rikspolischefen-vi-gor-allt-vi…
https://www.expressen.se/…/rikspolischefens-plan-for-att-f…/

Problemet är att vi har en kastrerad polis, de får knappt skydda sig. 2016 sänktes dessutom kraven för att bli antagen till utbildningen, för att locka fler. Bland annat sänktes intelligenskraven, inget smart drag enligt mig. Det beslutades också att man kan bli antagen även om man misslyckats med de fysiska antagningsproven. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

Skälen bakom att stympa polisutbildningen var för att kunna “erbjuda” etniskt mångfald och jämnare könsfördelning. Ursäkta, men jag bryr mig föga om etnicitet eller kön, jag vll ha en fungerande poliskår, inte Kling och Klang som patrullerar våra gator. Stefan Wehlin på polisens HR-avdelning, som ansvarar för arbetet med polisutbildningen, sa i ett pressmeddelande att det fanns ett visst ökat intresse för polisyrket, dessvärre inte från personer som kan anses lämpade att bli poliser ens mätt med de nya antagningsmåtten. Då är det illa, mycket illa.

Till vårens polisutbildning var det sammanlagt 9352 personer som sökte men bara 624 blev antagna efter tre veckor var 541 kvar, vilket motsvarar drygt 6 procent av dem som inledningsvis sökt. Cirka 14 procent som gått igenom hela ansökningsprocessen och blivit antagna dök inte upp, eller hoppade av inom de tre första veckorna.http://www.dagensarena.se/…/bara-6-procent-som-vill-bli-po…/

Det Nya Sverige våra politiker håller på att bygga kräver snarare “super”-poliser. Idag bjuds svensk polis på problem de tidigare aldrig ställts inför: Kriminella gäng försedda med vapen, gäng som hatar polisen av anledningar ingen förstår, illdådare som ringer efter räddningstjänst/polis bara för att möta upp med stenkastning. Det kommer inte dröja länge förrän något riktigt allvarligt händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *