Anders Lindberg: “Lite extremism är väl inte så farligt”. Mina reflektioner över detta och Lindbergs åsiktsspalt.

av | 10 oktober, 2018

Anders Lindberg har skrivit i Aftonbladet åsikt igen, och vilka åsikter han har skrivit. Här följer mina reflektioner över vad Anders Lindberg skrivit i sin åsiktsspalt.
De åsikterna som Lindberg framför här är inte utav denna värld. Ja kanske inte ens utav detta universum.
Han anser att det är gengångare som dykt upp lite överallt i den europeiska politiken.
Lindberg luckas med samma konststycke som Arnstad, att se nationalistiska, rasistiska och fascistiska rörelser överallt i Europa. Han skriver att först på nätet, sen i debatter och nu i parlamenten.
Han skriver att detta är vår tids stora idéstrid, detta är vårt 1968, vår kärnkraftsomröstning, vårt bondetåg. Han fortsätter med att skriva att hur vi som samhälle, världens mest liberala och sekulära, hanterar nationalismens återkomst kommer att definiera oss i decennier.

Efter detta börjar han yra om att nu har nationalismen även satt sina spår i Bosnien då nationalisten Milorad Dodik fick 55 procent av rösterna i presidentvalet och då blir en av de tre presidenterna i Bosnien.
Men Herr Lindberg, alla presidenterna där är nationalister, de kämpar för att Bosnien ska vara ett självständig land så vad är det då för fel att serberna också fick en nationalist som sin president?
Sen fortsätter yrandet, att vi blivit vana nu när Polen, Ungern och Italien regerar redan extremhögern och i en rad andra länder har konservativa partier öppnat famnen för högerpopulisterna.

Det som är extremhögern hos denna man är hos mer normalt tänkande individer som sätter sitt eget lands överlevnad framför den extremliberalismen som Lindberg förespråkar.
Den extremliberalismen som styrt Europa mot nära nog utplåning, där terrorismen frodats och medborgare dött för att sådana som Herr Lindberg vill visa att han och extremliberalerna är riktiga “godhetsknarkare”.
Att sen han fortsätter åsiktsdemonstration med att skriva att om Kristerssonverkligen var intresserad av en blocköverskridande uppgörelse så hade han naturligtvis blivit stödparti åt en rödgrön regering.
Man får nästan ont i magen av alla skrattattacker när man läser detta.

Man frågar sig verkligen om mannen är vid sina fulla sinnens bruk eller han totalt mist förståndet?
Att han sen fortsätter sitt yrande med att Moderaterna till varje pris regera och de kommer att gå hur långt som helst för att få makt.
Men är inte detsamma som Socialdemokraterna vill?
Var det inte Löfven som sa att han inte kommer att avgå om inte borgarna kunde få en hållbar regering som fick igenom sin budget?
Men det skriver du inte om Herr Lindberg, för i ditt yrande tillstånd så inser du nog inte att alla partiers företrädare vill regera och till vilket pris som helst.
För ett parti som inte vill sitta i maktställning när tillfälle ges kommer inte att få några väljare, ett sådant parti kommer att dö ut och det illa fort.

Den så kommer Herr Lindbergs förmaningar till den som han skriver “kackafonin” av Moderater som nu argumenterar för SD-samarbete, att “lite extremism är väl inte så farligt”. Men de har fel.”
Härefter kommer det första vettiga i hans text då han långt om länge erkänner att SD inte är ett enfrågeparti. Men därefter återgår han till samma tillstånd som innan.
Han menar att SD vill vänder sig inåt, bort från Europa och bort från just de frihetliga värderingar som byggt vårt land så starkt och solidariskt. SD hatar feminism och mångfald eftersom dessa värderingar står i vägen för det samhälle partiet vill skapa.

Frågan är inte att vända sig inåt utan att skapa ett land som hänger ihop, inte ett land som nu där vissa grupper förfördelas gentemot andra. Ett sådant land som Socialdemokratin och Allianspartierna har skapat sedan deras ledare började att mata oss medborgare med “öppna era hjärtan”, “Europa bygger inga murar” och ” Sverige kan ta emot 30 miljoner asylanter.
Sen till slut så skriver Herr Lindberg något om att högerns ledarsidor försöker övertala Centern och Liberalerna att svika sina väljare.
Men sviker de inte sina väljare allt mer om de byter läger och ansluter sig till de rödgröna, var det inte Annie Lööf som sa att hon hellre äter sin högra sko än hon agerar stödhjul till Socialdemokraterna?

https://www.aftonbladet.se/a/J15P5X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *