“En pågående massiv polisinsats” – och ingen mer info – som vanligt

av | 10 oktober, 2018

Som vanligt berättar man aldrig vad en massiv polisinsats handlar om förrän man fått tänka efter vad man ska våga skriva. Rikspress ska inte fungera så här utan journalister på plats ska genast ta reda på vad som skett, titta vad som sker och meddela redaktionen om observationerna –  t ex om folk arresteras, om bilar stoppas eller om andra aktiviteter sker på plats. Denna locket-på-journalistik ger jag inte mycket för. De har haft 2,5 timme på sig att berätta någonting mer än att det bara är en “pågående insats”. Inom media är det egentligen alltför lång tid.

“Boende i området Jordbro, i Haninge söder om Stockholm, berättar för Aftonbladet att det är ”massor av poliser” i anslutning till avspärrning. De första poliserna ska ha anlänt till området vid 15.30-tiden och insatsen är vid 17 fortfarande pågende.

Vad det är som fått polisen att inleda insatsen är inte något som Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen, vill berätta.

– Vi har en pågående insats, säger hon.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *