Jag vet inte om jag ska gråta eller skrika rakt ut.

En pappa i München försvarar sin dotter från tafsande migrant. Pappan gav rätteligen migranten en käftsmäll, nu utreds han för misshandel. Samtidigt utreds migranten för sexuellt ofredande. Som förälder reagerar du reflexmässigt när det kommer till att försvara ditt barn, oavsett vad det handlar om. Det är föräldrarinstinkten som slår till.

Tågstationen Hackerbrücke i München. Bild: Jivee Blau/Wikimedia Commons

Tyskland har dessutom samma problem som Sverige när det kommer till migranter. Under 2015 och 2016 ökade den våldsamma brottsligheten med tio procent. Migranter i åldrarna 14-30 år ligger bakom mer än 90 procent av ökningen, 90 procent! https://www.reuters.com/…/violent-crime-rises-in-germany-an…

Vi minns nog alla när hundratals kvinnor under nyårsfirandet i Köln utsattes för sexuella övergrepp. En stor grupp av angriparna var asylsökande män. Samma fenomen dök även upp i Sverige. Det var också då debatten om sexuella övergrepp i offentligheten fullkomligt exploderade.

Under så lång tid avfärdades reflexmässigt dem som sa att det här var ett nytt fenomen som hade att göra med migranternas kulturella härkomst. De var alarmister och rasister. Beteendet skulle enbart förstås ur ett sexistisk och manschauvinistiskt perspektiv. Det var helt enkelt inget nytt fenomen, västvärlden hade alltid haft dessa problem.

På så vis förhindrade och gör väl fortfarande, man handlingskraft och lösningar. Detta har många i västvärlden fullkomligt tröttnat på eftersom vittnesmål efter vittnesmål, dom efter dom berättade en annan historia.

Därför förstår jag pappans reaktion. Det finns mycket uppdämd ilska i relation till den här frågan. Dessutom spelar det ingen vad det handlar om, som förälder kommer du alltid försvara ditt barn. Det sjuka här är att pappan överhuvudtaget utreds.

Läs artikeln här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *