Jimmie Åkesson: M närmar sig oss

“Vill “Ulf Kristersson” bli statsminster så bör man på något sätt lyssna på det som jag (Åkesson) och andra partikamrater till mig har sagt, att vi inte kommer att släppa fram någon regering eller statsminister om det inte är så att vi känner oss säkra på den politik som den tilltänkta regeringen ska driva och att vi kan leva med den politiken”, är Jimmie Åkessons besked.

Åkesson säger vidare att: “det är Moderaterna som har kommit ganska många steg närmare oss i viktiga frågor, inte minst när det gäller synen på kriminalpolitiken, migrationspolitiken och på hur viktigt det är att nu rusta Sverige för den kommande lågkonjunkturen. Det är precis de prioriteringarna som är viktigast just nu. Det finns goda förutsättningar för konstruktiva samtal, men det krävs ju nästan att man får till de där samtalen i så fall.”

Åkesson ser också en möjlighet i att Ulf Kristersson överger tankarna om en Alliansregering. “Då har man kommit ett steg närmare att kunna bilda en moderatledd regering i en annan konstellation. Antingen som en enpartiregering eller tillsammans med Kristdemokraterna.”

Första intervjun med Jimmie Åkesson efter Ulf Kristerssons debattartikel i går: "M närmar sig oss"

Slået op af Niklas SvenssonOnsdag den 10. oktober 2018

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akesson-m-narmar-sig-oss/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *