Johan Hakelius: En veckas pappamånad

av | 10 oktober, 2018

Mamma, pappa, varför är det så kallt? Mamma, pappa, var e allt?

Var det verkligen den här tröstlösa föräldrarollen Ulf Kristersson menade, när han sade att han ville vara den vuxne i rummet?

Det är tålamodsprövande att vara förälder. Det innebär att man måste guida sina små på vägen att bli stora. Det kräver uthållighet och ett milt sinnelag, för att växa upp handlar i rätt stor utsträckning om att lära sig två till synes självklara saker:

  1. Man är sällan fri att välja vadsomhelst. Ofta finns ett begränsat antal möjliga val.
  2. När man väljer något får det konsekvenser. Det måste man acceptera.

Ulf Kristersson ville vara den vuxne i rummet, sade han, men jag undrar om han verkligen menade det på det här sättet. Efter att i en vecka ha lirkat med sina mittenkollegor, som sagt nej till alla möjliga lösningar och ja till alla omöjliga, försöker han sig nu på något slags ultimatum.

Läs vidare här…

Johan Hakelius

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *