Butiksägare slog knivman med markisstång, åtalas för misshandel

av | 11 oktober, 2018

Man får tydligen inte försvara sig mot våldsbrottslingar i detta land. När man läser denna artikel så hoppas i alla fall jag att butiksägaren blir friad av tingsrätten.
Det var i början av maj förra året som den 37-årige mannen köpte ett kontantkort i den aktuella butiken. En timme senare kom han tillbaka ursinnig och anklagade butiksägaren för att ha sålt ett använt kort till honom.

Butiksägaren blev hotad med en kniv och fick även ta emot ett slag i ansiktet. När 37-åringen lämnade butiken följde butiksägaren efter och slog honom med en vev till markisen. Kroken på veven fastnade i mannens ena axel.
Vittnesuppgifter gör gällande att butiksägaren sedan utdelade flera sparkar mot 37-åringen. Minst två av sparkarna ska ha träffat mannen i huvudet.

Åklagaren väljer därför att åtala butiksägaren för misshandel. Huruvida han hade nödvärnsrätten på sin sida och våldet var proportionerligt är något som tingsrätten nu ska ta ställning till.
Den 37-årige mannen åtalas i sin tur för att ha hotat och misshandlat butiksägaren. Han avtjänar för närvarande ett 14 år långt fängelsestraff för mordet på en hemlös man i Malmö. Mordet inträffade drygt två veckor efter attacken i butiken.

http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2018-10-09/-Butiks%C3%A4gare-slog-knivman-med-markisst%C3%A5ng-%E2%80%93-%C3%A5talas-f%C3%B6r-misshandel-3262783.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *