Godmorgon alla rasister!

Kristoffer Appelqvist låter hälsa genom tidningen Metro att det är etniska svenskars fel att att hans vän Muhammed inte får någon bostad eftersom vi är RASISTER!

Appelqvist beskriver att när han försöker hjälpa sin kompis Muhammed att söka bostad råder fullständig tystnad, men när han söker åt sin son, då tar det bara några dagar så är bostad fixad. “Om inte detta är rasism så vet inte jag vad ordet betyder,” skriver han.

Johan Westerholm bemötte osakligheten i att kalla folk för rasister, minns inte vilket sammanhang det var men jag skrev ned hans förklaring på en lapp. Så här skrev han:

“Föreställningen att denna hierarkiska klassifikation berättigar medlemmar av förment överlägsna raser att dominera, exploatera och till och med förinta förment underlägsna raser. Håll er till den definitionen, skrev Johan Westerholm. Den är akademiskt vedertagen. Gör ni det, och kan bevisa att något är rasistiskt enligt ovanstående definition, kan vi ha en dialog. Allt annat blir bara meningslöst.”

Och det är just vad som händer med Appelqvist anklagelser, de blir meningslösa. Dessutom har folk fullkomligt tröttnat på att helt osakligt anklagas för att vara rasister. Om Appelqvists bakomliggande tanke var att skrämma svenskar till att göra det “rätta” och delta i integrationen, borde han för länge sedan ha lyssnat in bättre. Den här typen av påhopp biter inte längre. De har blivit fullkomligt urvattnade.

Appleqvist hävdar emellertid att det är vår moraliska plikt att lära känna människor från andra länder. Det är så integration fungerar. Nej, det är inte vår plikt att delta i något som påtvingat oss. Dessutom undrar jag varför han enbart pekar etniska svenskar. Det finns väl invandrade medborgare i det här landet från jordens alla hörn som, om de skulle vilja, också skulle kunna bistå.

Jag tror människor generellt är försiktiga med att upplåta sina hem till främlingar, och när det kommer till just “flyktingar”, har en hel del av de kulturkrockar som uppstått; deras syn på kvinnor exemplevis, satt käppar i hjulet. Det är förstås olyckligt att det drabbar alla, men när statistik samtidigt visar att invandrare är kraftigt överepresenterade i brottskategorier som: mord, dråp och våldtäkt, särskilt anmärkningsvärd är överrepresentationen när det gäller våldtäkt, förstår man bättre varför Appelqvist och hans vän Mohammed möts av tystnad.

https://ledarsidorna.se/2017/11/invandrare-och-valdtakter/

https://www.metro.se/…/kristoffer-appelquist-muhammed-har-i…


 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *