Hyresgästföreningen, Skev Förhandling och Jäv Som Norm.

av | 11 oktober, 2018

Är detta en utveckling som är föreninlig med regeringens politiska planer, EU-anpassning och påstådda hyresregleringar för att driva samhället mot marknadshyror?

Man undrar varför Hyresgästföreningens egna förhandlare genomför hyreshöjningar och bortser ifrån hyresgästernas boendeförhållanden för att i nästa andetag byta sida och påbörja bättre betalda anställningar hos motparten, Fastighetsägarföreningen.
 
Under de senaste fyra åren har två av hyresgästföreningens förhandlare skrivit avtal som är direkt i motsats med hyresgästernas uttryckliga önskemål för att sedan byta sida till att jobba för Fastighetsägarföreningen. Detta har bekräftats av förhandlare vid Hyresgästföreningen SydOst med huvudkontor i Kalmar som mer en regel än ett undantag.

Samma avdelning som tidigare uteslutit medlemar ur Hyresgästföreningen för illojalitet baserat på att de har samma förnamn som skribenter i sociala och massmediala sammanhang.

Kan det finnas ett samband mellan marknadshyror och det faktum att många politiker bedriver privata fastighetsaffärer med en avgörande insikt i lagstiftarens framtidsplaner?

Är inte detta vad som uttryckligen kan anses som ett jävsförhållande för politiker och förhandlare hos hyresgästföreningen.

Hyresgasten, en oberoende hyresgästorganisation i Nybro, skriver “Man ska nog läsa denna artikel med detta i åtanke om man vill få en sann helhetsbild om hur hyresförhandlingar faktiskt går till.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *