Jag säger som Rebecca Weidmo Uvell, “tillåt mig protestera”:

Idag när jag slog upp tidningen läste jag en kolumn av Nuri Kino i Svenska Dagbladet med rubriken “Jag är klanröstaren” där han försvarar klanröstning/etnisk röstning. Som något bra. Och erkänner att han som assyrier röstat med klanen. Att klaner redan är en faktor i politiken och att man därför ska acceptera dem utan någon kritik. Han skriver att för att Socialdemokrater alltid lovat saker till assyrier/syrianer så har de traditionellt varit sossar, hela bunten, och att Löfven innan valet 2014 lovade dem en specifik politisk insats – erkänna folkmordet på kristna i Osmanska riket under första världskriget. Det gjorde han inte. Varvid klanen sa “aldrig mer S” och alla la sin röst på KD istället.

Rebecca Weidmo Uvell

Läs Uvells text här…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *