Malmö: Misstänkt våldtäktsman avslöjades som åldersfuskare

En ung pojke våldtogs, rånades och misshandlades i närheten av Malmö centralstation i lördags kväll. Pojken uppsökte själv vård och hjälp, han kunde också lämna sådana uppgifter att en ensamkommande från Marocko kunde gripas.

Den häktade mannen skall i kontakter med svenska myndigheter ha uppgett att han är född 2001, och 17 år gammal. Efter samarbete mellan svensk polis och marockanska myndigheter visar det sig att mannen i shälva verket är född 1994, och är 24 år gammal.

Att mannens riktiga ålder har kommit fram innebär att han inte kan få någon straffrabatt som ungdom om han döms för de brott han nu misstänks för, skriver Nyheter idag.

Men spelar det av detta någon roll? Kommer han överhuvudtaget få ett straff? Kommer ens frågan om utvisning komma upp på tapeten?

Läs i Nyheter Idag här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *