Misstänkt våldtäkt i Hökarängen

av | 11 oktober, 2018

Strax innan klockan 22 på tisdagskvällen larmades polisen till skogsdungen bakom Sirapsvägen 6, precis vid hörnet till restaurang/krog il Contadino, där en flicka i tonåren ska ha utsatts för en våldtäkt.

Gärningsmannen ska inte vara helt okänd för flickan.

– Vi har ett flertal patruller på plats meddelar Ellinor Torpare, vakthavande befäl på Stockholmspolisen på tisdagskvällen.

Målsägaren är en flicka i tonåren.

– Man har hållit ett inledande förhör med flickan, säger Mikael Pettersson, befäl vid regionledningscentralen, RLC.

Enligt honom ska det finnas ett vagt signalement på gärningsmannen.

– Vad jag förstått är de bekanta, känner till varandra, men om de vet varandras namn eller inte, är för stunden okänt, säger Mikael Pettersson.

– Man kommer att sammanställa det som patrullerna under natten har fått fram: anmälan och förhören med dem man hållit förhör med. Inhämta vad den tekniska undersökningen av brottsplatsen har gett. Målsägaren är säkert också undersökt på sjukhus.

– Sedan kommer man naturligtvis att jobba för att få fram identitet på gärningsmannen och därefter frihetsberöva honom, för att utföra teknisk undersökning av honom och hålla förhör och så vidare, fortsätter han.

Den 11 september anmäldes en misstänkt våldtäkt i Hökarängen och polisen ser inget samband mellan dessa händelser.

Det finns ett HVB hem på Lingvägen endast några hundra meter ifrån där plats där våldtäkten ska ha skett. Det finns också ett stökigt asylboende ca en km bort i Fagersjö. Huruvida gärningsmannen finns att hämta vid något av dessa boenden återstår att se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *