Ökad brottslighet i Krylbo – efterfrågade väktare dröjer

av | 11 oktober, 2018

De startar trygghetsvandringar i Krylbo – “Vi får in nya förfrågningar hela tiden”.

Nu får det vara nog med otryggheten i Krylbo. Det tycker Tobias och Malin Steinbach som nu startar trygghetsvandringsgrupp i området. Och många vill vara med. På bara några dagar har över 60 personer anmält sitt intresse. – Vi får in nya förfrågningar hela tiden säger Tobias.

Krylbo är en av Sveriges minsta kommunder med sina 4 369 invånare. Det borde vara en lugn och fin plats att bo på. Kommuninnevånarna ger dock en annan bild.

Vid köksbordet sitter Alva med matkladdiga läppar och stora nyfikna ögon. Hon är yngst av tre syskon i familjen Steinbachs hyresradhus på Ponsbachs väg. Ett gatunamn i Krylbo som har drabbats av ett minst sagt dåligt rykte.

Det är i det här absoluta närområdet som bilar och lägenheter har brunnit. Misshandel och skottlossning har förekommit och många vågar inte gå ut på kvällarna längre.

– Det äldre känner sig otrygga och man törs inte släppa ut sina barn. Det tycker inte jag är okej, säger Tobias Steinbach.”

Familjen Steinbach startade därför en Facebookgrupp för att få igång trygghetsvandringar i området. Det dröjde inte länge förrän 60 personer anslutit sig.

Och det är inte bara allmänheten som står villiga i startgroparna för kommande trygghetsvandringar. Även företag och organisationer vill dra sitt strå till stacken berättar.

– Moderaterna har hört av sig angående sponsring. Coop har hört av sig och sagt att de kan sponsra med bullar och kaffe, berättar Malin Steinbach och hoppas på att fler vill hjälpa till.

– Vi tänkte kolla om det är fler företag som vill vara med, säger hon och räknar upp utrustning som kan behövas, såsom ryggsäckar, ficklampor, vattenflaskor, förbandslådor, pennor och anteckningsblock.

Tobias berättar att den som vill vara med kan anmäla sig via Facebookgruppen Trygghetsvandring Krylbo, vilken många uppenbarligen redan har upptäckt.

– Hittills så ökar det bara. Vi får in nya förfrågningar hela tiden.

Det här är en tydlig bild över hur det ser ut i Sverige idag. Politikerna sviker medborgarna och samtidigt bantas poliskåren. Krylbo som just nu är i behov av polisiär hjälp saknar förstås polisstation. Det är närmare till asylboendet i Avesta än vad det är till närmaste polisstation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *