Personligen anser jag att Lööf kan stanna kvar i det hörn målat in sig i.

 

Jag uppskattar K-G Bergströms analyser. Han har mycket kunskap men framför allt kan han sätta ord på det som jag oftast enbart uppfattar som ett politiskt spel. Ett spel jag inte riktigt får grepp om.

Att Annie Lööf (C) målat in sig i ett hörn med hennes ensidiga och kategoriska inställning till hur den kommande regeringen ska se ut har jag förstått. Vad jag däremot inte hade uppfattat är en den desperation som K-G så förtjänstfullt skriver om. Bjuder man in MP till samtal är man helt klart desperat.

“Det var i och för sig logiskt eftersom Ulf Kristersson i går uteslöt S som potentiellt stöd för en alliansregering. Men att inbilla sig att de Gröna under ledning av Gustav Fridolin skulle föredra stöd eller annan medverkan till en Alliansregering före hopp om rödgrön regering i någon form var naivt.”

Och visst är det naivt men framför allt visar det som K-G skriver att drömmen om en Alliansregering med stöd över blockgränserna gått i kras.

“Eftersom Alliansregering med SD som underförstått stöd är helt oacceptabelt för Lööf finns bara ett tänkbart alternativ kvar där Centern skulle kunna tänkas ingå – blocköverskridande regering.”

Det finns såklart andra alternativ men de innebär att Annie Lööf sviker sina väljare. Personligen anser jag att Lööf kan stanna kvar i det hörn målat in sig i. Min förhoppning kvarstår, att det blir en M och KD regering med stöd av SD. Allra helst en M, KD och SD men det kräver att M och KD lämnar beröringsskräcken därhän.

https://www.expressen.se/…/loof-har-malat-in-sig-i-ett-horn/

Skickar med en liten påminnelse till Annie Lööf  :

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *