Pizzabagare i Eskilstuna hotade pojkar till livet

av | 11 oktober, 2018

I mars i år skulle de två knappt tioåriga vännerna köpa pizza. De begav sig till en pizzeria som låg nära en av pojkarnas hem. De var ensamma i lokalerna med pizzabagaren när de gjorde sina beställningar. Plötsligt säger pizzabagaren “Bu!” till dem. De tycker att det är lite roligt och sätter sig för att vänta.

Men sedan tar det roliga slut.

Pizzabagaren frågade om pojkarna visste något om barnen i Syrien. Det visste de inte. Pizzabagaren gick då fram till persiennerna och drog ner dem, skramlade med sina nycklar och låtsades låsa ytterdörren, släckte lamporna och sa att han skulle döda pojkarna.

Pojkarna blev vettskrämda. Pizzabagaren gick bakom disken och höll upp en kniv ovanför huvudet. Därefter gick han ut till pojkarna men höll då händerna bakom ryggen.

Därefter tände pizzabagaren lamporna och bad pojkarna att inte berätta för någon om skämtet. Den ene pojken sa att han skulle gå till en kiosk, men då försökte pizzabagaren hindra honom genom att hålla fast hans ena arm. Samtidigt vädjade han till pojken att inte berätta något om det som hänt.

Pojkarna har i förhör berättat om sin rädsla. De trodde att pizzabagaren skulle visa en film när denne släckte ljuset och i stället hotade att döda dem.

Pizzabagaren har sagt att han brukar skoja med barn och att pojkarna har missuppfattat honom. Han säger att han inte viftat med kniv och han trodde att pojkarna skulle tycka att skämtet var roligt.

Tingsrätten uppskattade dock inte humorn och skriver i domen att de knappt tioåriga pojkarna har gett ett mycket trovärdigt intryck.

Pizzabagaren borde ha förstått att pojkarna skulle ta hotet på allvar och att han har varit likgiltig för följderna, skriver tingsrätten.

Pizzabagaren döms för olaga hot och 60 dagsböter á 140 kronor.

Han döms dessutom att betala 10 000 kronor var i skadestånd till de två pojkarna.

Kulturkrock, jävelskap eller bara dåligt omdöme?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *