S-riksdagsledamot avfärdar anklagelser om antisemitiska kontakter: ”Långtgående guilt-by-association-kopplingar”

av | 11 oktober, 2018

Man ställer sig ytterst frågande till vad för förfarande Socialdemokraterna har när det gäller personer som ställer upp i riksdagsvalen. Denna riksdagsman anklagades för valfusk 2011 nu i år så skall han enligt Världen Idag kallat Israel ”en apartheidstat” samt anklagat Israel för att bedriva etnisk rensning.
Han anklagas också för att haft kontakter med olika antisemitiska och islamistiska personer och organisationer.
Så man ställer sig verkligen frågande till hur Socialdemokraterna i Malmö genomför sina nomineringar till valbara platser i de olika parlamenten?
“Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj kryssades in i riksdagen med 3360 personröster, vilket gjorde honom till den socialdemokratiska kandidat som fick flest personröster i Malmö Kommun. El-Haj satt som ersättare i riksdagen från mitten av juni 2016, men har nu tagit plats som ordinarie samt utsetts till suppleant i det viktiga utrikesutskottet.

Nu anklagas emellertid El-Haj för kontakter med olika antisemitiska och islamistiska personer och organisationer. Det är bloggen Tobias Tankar som har grävt fram uppgifter som bland annat visar på El-Hajs kontakter med den libanesiska organisationen Amal, en shiamuslimsk organisation som är i allians med den terrorstämplade organisationen Hezbollah, samt den grekisk-ortodoxa ärkebiskopen av Sebastia, Theodosios Atallah Hanna.
Theodisios av Sebastia har bland annat anklagat de israeliska myndigheterna för etnisk rensning och besökt döda terroristers familjer. 2002 anklagade den grekisk-ortodoxa Patriarken av Jerusalem, Irenaois I, Thedosios för att stödja palestinsk terrorism och avskedade Thedosios som talesperson.

Det är inte första gången El-Haj är i blåsväder. År 2011 rapporterade Skånska Dagbladet att El-Haj anklagats för valfusk efter att han bland annat påstods ha delat ut färdiga valkuvert till arabisk-talande väljare vid Citygross i Rosengård. Den 19 september i år uppmärksammade Världen Idag att El-Haj kallat Israel ”en apartheidstat” och ett ”kontinuerligt övergrepp på palestinier” samt anklagat Israel för att bedriva etnisk rensning.
El-Haj sade till Världen Idag: “Ja, de utför etnisk rensning, de har bland annat drivit mina föräldrar från sitt hem.”
I en skriftlig kommentar till Nyheter Idag slår dock El-Haj ifrån sig de senaste anklagelserna, som han kallar för ”långtgående guilt-by-association-kopplingar baserat på bilder som tagits på mig tillsammans med företrädare för organisationer jag inte är medlem i”. Angående Theodisios skriver El-Haj att de träffades ”för att prata om den utsatta situationen för kristna minoriteter i Mellanöstern. Mötet varade i en knapp halvtimme och jag har inte haft någon kontakt med honom varken före eller efter det”.

När det gäller möten med företrädare för andra organisationer, som Amal, skriver El-Haj att han under valåret träffat ”flertalet organisationer och föreningar i Malmö. Det innebär inte att jag nödvändigtvis delar deras värderingar eller åsikter. Jag var där för att berätta om vad jag står för och vilket Sverige som Socialdemokraterna vill skapa”. El-Haj inskärper att han inte är ”aktiv i någon annan organisation än Socialdemokraterna”.
I sin kommentar vill El-Haj även understryka att han vänder sig ”mot antisemitism och andra former av rasism och diskriminering”, och att han ”i många år deltagit i, och hållit tal på, manifestationer i Malmö på årsdagen av Kristallnatten”. Han skriver även att han ”är övertygad om att en tvåstatslösning är den enda möjliga och rimliga vägen framåt för Israel och Palestina”.”

https://nyheteridag.se/…/s-riksdagsledamot-avfardar-anklag…/
https://tobiastankar.wordpress.com/…/socialdemokratiske-ri…/
https://www.skd.se/…/politiker-anklagas-for-valfusk-i-rose…/
http://www.varldenidag.se/…/…/reprir!G5bkIiRHmHACdRNlnGTN1A/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *