Så länge möjligheten att fly över Medelhavet finns kommer människor i hundratals fortsätta att dö.

Det här är så djupt ohederligt, men inte oväntat när AB:s krönikör Jonna Sima skriver. “Är EU-väljare för att folk drunknar? SD vill se ett “mer sunt Europaparlament”

Olagligt? Italien har kriminaliserat frivilliga livräddningsinsatser på Medelhavet.

Ja, ja tänker ja men sen när jag läser: “De har gått över tre år sedan treåriga Alan Kurdi hittades död vid en strand intill Medelhavet”, blir jag förbannad. Den här pojkens död har exploaterats tillräckligt!

Vi minns alla den lilla pojkens tragiska död. Bilden av honom liggandes död på strand var hemsk.

I Sverige använde pojkens död på ett makalöst cyniskt vis. En stor mediekampanj drogs igång för att de gränslösa ville att Sverige skulle öppna sina gränser för alla flyktingar. Man gjorde allt, precis allt för att skuldbelägga svensken för lilla Alans död. Sverigedemokraterna och deras politik användes som ett argument för att de bidrog till döden på Medelhavet.

Vad de gränslösa inte talade om då och som inte Jonna Sima talar om nu heller är att vare sig svenska folket eller SD som enskilt parti bär någon skuld. Det är EU:s politik, som bär skulden till att hundratals människors fortsätter att drunkna i Medelhavet.

Jag minns att SD vid lilla Alans död påpekade att vi måste öka hjälpen till flyktingar på plats och ordna så att man kan söka asyl via ambassader eller asylkontor i sina hemländer. Det är den enda möjligheten att få stopp på döden i Medelhavet. Det gäller fortfarande.

Sedan måste jag tillägga att Jonna Sima uppenbarligen inte begriper att så länge möjligheten att fly över Medelhavet finns kommer människor i hundratals fortsätta att dö.

Men snälla, sluta upp med att använda en litens pojkes tragiska bortgång som ett argument. Det är inte bara djupt ohederligt, det är ett vidrigt sätt att försöka påverka Europa och Sveriges flyktingpolitik.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/G1Lv5V/ar-eu-valjare-for-att-folk-drunknar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *