Personliga hot och antisemitism.

Magnus Ranstorp twittrar om, Ilan Ben-Dov, Israels ambassadör som är i Sverige därför att han är orolig för judarnas situation i Malmö. Jag återkommer strax till Ben-Dov.

Först vill jag skicka en hälsning till dem som just nu ägnar sig åt att hota mig via PM därför att jag stöttar våra svenska judar. Ni får tycka att jag är vidrig, borde hålla käften, eller att någon borde se till att jag tystnar. Jag kommer inte tystna. Tvärtom, visar det mig hur viktigt det är fortsätta skriva om antisemitismen i Sverige.

Nåväl, vad man kan konstatera, säger Ilan Ben-Dov är att Sverige är besatt av Israel: “Sverige har länge haft en väldigt ensidig, antiisraelisk utrikespolitik. Varför denna besatthet av Israel?”, undrar Ben-Dov. Den frågan har jag ställt mig själv många gånger och jag finner inget rimligt svar.

Ilan Ben-Dov förfäras över hur situationen för våra svenska judar försämrats. Församlingen han träffar säger att de vill skapa bättre dialoger med den muslimska befolkningen men säger samtidigt att läget generellt blir allt värre. Då ställer jag mig själv frågan varför blir läget sämre? Är det för att den grupp som står bakom det ökande hotet kommer från de onåbara? Dem vi knappt ens får nämna i Sverige?

Ibland undrar jag om någon förstår allvaret bakom den här utvecklingen? Den judiska befolkningen i Sverige minskar. Många vågar inte öppet säga att de är judar. Än mindre bära sin kippa ute i staden. De trakasseras öppet genom antisemitism som skanderas på demonstrationer. Rabbiner trakasseras när de rör sig ute. Nyligen utsattes en politiker i Lund för en anlagd brand som misstänks vara ett antisemitiskt dåd. Lärare berättar om svårigheten i att undervisa om antisemitism för elever som har bakgrund i länder i Mellanöstern där man förnekar att den överhuvudtaget ägt rum och där det påstås att Förintelsen är sionistisk propaganda.

Nu har det gått så långt att svenska judar känner sig tvungna att flytta. framför allt de unga lämnar Malmö. Vad kommer härnäst, vilken annan grupp kommer ställas inför samma problem som våra svenska judar? Men framför allt, när ska Sverige på allvar börja reagera? Det pågår just nu en väldigt obehaglig tystnad från politiskt håll.

Ilan Ben-Dov pratar också om snöbollseffekten. “Vi har sett detta förr. Det börjar med judar. Det utvidgar sig och blir sedan till en snöbollseffekt och det är farligt.”

https://twitter.com/magnusranst…/status/1050418880638840833…
https://www.expressen.se/…/ambassadoren-efter-daden-sverig…/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *