Ett EU med tuffa gränskontroller är inte längre något EU. Då är egentligen sagan slut.

av | 12 oktober, 2018

Det blir ju bara humoristiskt när EU-parlamentarikern Cecilia Wikström säger att “Sverige måste ha koll på gränserna” för hela tanken med EU var ju ett gränslöst Europa. Med noggranna kontroller är ju Europa tillbaka till tiden före EU-federationen där identiteterna granskas och fordon undersöks.
Enligt EU-kommissionens schengenutvärdering har vi en av de sämsta gränskontrollerna i EU och jag är inte det minsta förvånad eftersom Löfvén flosklade om att gränskontrollerna skärpts trots att bilpendlarna vissa tider på dygnet passerade en obemannad gränspost vid danmarksbron. Om Sverige hade legat vid EU:s yttre gräns hade man då kunnat köra in med stridsvagnar utan problem.

Dock anser denna PK-politiker att vi ska ta bort de inre kontrollerna vilket vi absolut inte ska göra så länge tiotusentals illegala invandrare vistas på svensk mark. För dessa papperslösa finns ju egentligen bara tre alternativ till daglig försörjning:
– Svartjobb, där man både underbetalas och utnyttjas.
– Kriminalitet, huvudsakligen rån och stölder, och man kan tvingas sälja knark.
– Att släktingar och landsmän försörjer och huserar dem, vilket knappast är troligt med denna gigantiska mängd illegala.

Vi har heller ingen aning om de illegalas agenda. De kan vara både stöldligor, jihadister och internationellt efterlysta och farliga individer.

Hursomhelst hoppas jag att sista spiken slås in i EU-kistan snart och att allt rämnar. EU blev helt enkelt inte vad många medlemsländer hoppats på utan allt kom att handla om en respektlös storebrorskontroll där medlemsavgifterna hela tiden höjts.

https://www.pressreader.com/sweden/svenska-dagbladet/20181012/281616716327762

Kategori: EU

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *