”Fullständigt haveri i LSS-utredningen”

Herregud! Varför får det här mig att tänka på Socialdemokraternas mörka historia: rasbiologi, tvångssteriliseringar och mycket annat? Vad är man ute efter, att alla med funktionshinder ska in på institution?

Den 30 april presenterade ansvarig minister Lena Hallengren regeringens nya direktiv till den pågående utredningen om LSS, där bland annat assistansersättningen ingår. Till höger: Demonstration om LSS på Vasagatan vid Norra Bantorget i Stockholm inför Socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfvens förstamajtal tidigare i år. Foto: Janerik Henriksson/TT

“LSS-utredningen har slagit ned som en bomb i funktionshinderrörelsen. Om förslagen blir verklighet innebär det slutet för personlig assistans. Vi som lever med omfattande funktionsnedsättning kommer att fråntas friheten att kunna välja hur vi vill leva och bo. Vi som har barn med funktionsnedsättning kommer att få vår vardag fullständigt sönderslagen.”

Läs artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *