Paul Pacalau: ELEPHANTS CAN REMEMBER (WHICH PARTY THEY USED TO BELONG TO)

av | 12 oktober, 2018

Helt otippat så visar det sig att det odemokratiska uppropet på Regeringskansliet, där man i princip hotar att sabotera för alla regeringar som inte är rödgröna… leds av en sosse.

Det är en alltmer tragisk skara på 261 haverister som försöker försvara sitt dåraktiga tilltag. Sosse-chefen försöker rädda ansiktet inför Expressen genom att hävda att uppropet MÅSTE vara opolitiskt, eftersom tjänstemännen ju är opolitiska. Således är det tydligen opolitiskt att hota att fälla regeringar med visst politiskt innehåll. Bara i Sverige, förvisso.

Men jag är faktiskt glad för att det här uppropet kommit till stånd. Om inte annat för att det illustrerar ett stort problem med vår “elefantkyrkogård”, dvs Regeringskansliet. Problemet är att avdankade trotjänare till de etablerade partierna, allt ifrån gamla myndighetschefer till gamla politiker, placeras vid RK när de gör bort sig på sina tidigare poster – oftast med bibehållen lön.

Det är praktiskt av många skäl att ha en pool med partilojalister redo på Regeringskansliet. Dels för att man då har människor där redo att gynna en själv och sabotera för motståndarna, men inte minst också när man ska göra som sossarna gjorde i höstas, dvs att utnämna tonvis med korrupta kompisar till höga positioner som ambassadörer för det fall att man behöver “friends in high places” om valet går dåligt. T.ex. Therese Svanström, Annelie Ljunggren, Åsa Regnér osv.

Regeringskansliet är således lika opolitiskt som public service. Och det är lika bra att vi erkänner detta enkla faktum.

Paul Pascalau

Läs artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *