Victoria Kawesa dom efter misshandeln på Hans Olsson

Av | 12 oktober, 2018

ÅTAL
Misshandel
Victoria Kawesa har slagit Hans Olsson i ansiktet och sparkat Hans Olsson på benen. Det hände den 11 januari 2018 i tunnelbanestationen Bagarmossen, Lagaplan, Stockholms stad. Hans Olsson fick en sårskada i ansiktet och ont till följd av misshandeln. Victoria Kawesa begick gärningen med uppsåt. Lagrum: 3 kap 5 § brottsbalken

DOMSLUT
Brott som den tilltalade döms för
Misshandel, 3 kap 5 § brottsbalken 2018-01-11
Påföljd:
1. Villkorlig dom
2. Dagsböter 120 å 300 kr
Skadestånd:
1. Victoria Kawesa ska utge skadestånd avseende förstörda glasögon till Hans Olsson med
2 395 kr jämte ränta på beloppet enligt 4 § 5 st och 6 § räntelagen (1975:635) från den 11 januari 2018 till dess full betalning sker.

HÄNDELSEFÖRLOPP
Den 11 januari 2018 var Hans Olsson på väg till tunnelbanan vid Bagarmossens tunnelbanestation. När han kom fram till spärren tryckte han sitt kort mot avläsaren till barnvagnsingången. Dörrarna öppnades och han gick igenom spärren. Alldeles bakom Hans Olsson kom Victoria Kawesa. Hon passerade samma spärr medan dörrarna fortfarande var öppna utan att dra sitt eget kort.

Hon hade bråttom från jobbet och sprang till tunnelbanan för att hinna med tåget. I väskan hade hon sitt SL-kort som hon tänkte ta fram. Hon visste inte om hon hade hunnit tanka på kortet med pengar och insåg när hon tittade ner i väskan att hon inte skulle hinna ta upp det. När hon gick igenom spärren sa Hans Olsson åt henne att hon skulle åka på sitt eget kort. Hans Olsson slängde ut henne genom spärrarna. Hon blev upprörd. Två personer kom och
undrade vad Hans Olsson höll på med och ifrågasatte att han slog en kvinna.

Hon utdelade slag och sparkar mot Hans Olsson för att komma bort ifrån platsen och för att avvärja det hot han utsatte henne för. Hon ville inte skada Hans Olsson, bara få bort honom. Anledningen till att hon inte lämnade platsen var att hon tänkte att Hans Olsson ville bråka. Hans Olssons glasögon ramlade ner på marken. Det kan ha skett när hon stod framför spärren och försökte få bort honom. Hon vet inte hur Hans Olsson fick sin skada på hakan

DOMSKÄL
Victoria Kawesa har erkänt att hon slog Hans Olsson i ansiktet och sparkade honom på benen den aktuella dagen. Hennes erkännande stöds både av Hans Olssons uppgifter och av övervakningsfilmen. Genom Hans Olssons uppgifter och den skriftliga bevisningen är det även styrkt att Hans Olsson fick en sårskada i ansiktet och ont på grund av detta. Victoria Kawesas agerande är att bedöma som misshandel av normalgraden.

En fullständig redogörelse finns i domen som kan hämtas här: https://minfil.com/aambT5iabe/S_dert_rns_TR_B_1514-18_Dom_2018-10-12_pdf

Kawesa har tidigare åkt fast för att ha plagierat en avhandling på universitetet och med tanke på vänstervridningen på universiteten ger jag inte ett ruttet öre för hennes studier överhuvudtaget. Samtidigt fick hon sparken från FI.

Nu säljer Kawesa sina barns leksaker i en köp/säljgrupp på Facebook.

Jan-Ove Malmgren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *