Kristersson ger upp försöken att bilda regering!

av | 13 oktober, 2018

Hörde på Rapportsändningen vid 19.30 i kväll att det ser ut som om Ulf Kristersson ger upp att bilda en regering,
När man hörde Mats Knutson så sa han att Kristersson nått vägs ände och att han kommer att träffa talmannen Andreas Norlén redan i morgon söndag för att bli befriad från sitt uppdrag.
Så nu har Löfven fått som han hela tiden velat, han har splittrat alliansen och han kommer med stor sannolikhet att få uppdraget att bilda en regering av talmannen.
Sen återstår frågan om Löfven kan bilda en regering, om han betar så fett att Annie Lööf och Jan Björklund nappar på det och kommer att stödja en ny rödgrön röra?
Men under alla omständigheter så är det nog slutet för Alliansen som regeringsalternativ.
Sen återstår det om det inte också kan vara slutet för Kristersson som Moderatledare med tanke på all prestige han lagt ner i att bilda en regering.

Men det återstår att se, en sak är i alla fall klar och det är att även Stefan Löfven kommer att få svårt att bilda en regering om han inte övertygar Centern och Liberalerna att stödja en sådan, och då återstår det att se vad dessa partiers väljarkår kommer att säga.
Kommer de att vara positiva till det eller kommer de att rasa mot det svek som partiledarna i första hand och partierna gjort mot dem?
Om jag hade röstat på någon av dessa partier så hade jag i alla fall varit rosenrasande, jag hade gått in på deras sidor och talat om vad de är för några gynnare och sen sagt att jag skulle sprida mina åsikter om vad de är för några till alla jag vet hade röstat på partiet.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…
https://www.svt.se/…/kristersson-far-nobben-ger-upp-forsoke…
https://www.expressen.se/…/jan-bjorklunds-svar-pa-kristers…/
https://www.aftonbladet.se/…/alliansbraket-fick-ulf-krister…
https://www.svt.se/…/kristersson-har-natt-vags-ande-nu-star…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *