C-toppen till attack mot allianskollegerna

av | 18 oktober, 2018

Efter att Centerpartiet förra helgen förklarade att de inte ville släppa igenom en M/KD-regering så har det framförts mycket kritik mot dessa två partierna.
Bland annat skrev den tidigare moderate arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin i ett långt inlägg på Facebook: ”Det är faktiskt rätt fascinerande hur C och L på ett så kirurgiskt vasst sätt kan undvika att få maximalt genomslag för sin politik”.

Nu slår Fredrick Federley, Centerns andre vice ordförande och EU-parlamentariker tillbaka, till Aftonbladet säger han att alliansens problem inte handlar om hans parti, utan att det finns falanger inom M och KD som har kampanjat för att försvaga samarbetet inifrån.
Han säger: “Det finns en dödgrävarfalang som består av ytterkanterna i M och KD.”

Han fortsätter sen med: “Ungefär mitt i förra mandatperioden började en dödgrävarfalang inom alliansen ägna betydlig politisk kraft och energi till att kritisera samarbetet. Allt var fel och det var i princip fel på alla partiledare och strategier. Det där har hållit i sig väldigt länge.
Enligt Fredrick Federley så handlar det om ytterkanterna i Moderaterna och Kristdemokraterna, samt om ett antal ledarsidor.

Han säger till Aftonbladet: “När väljarna sett en halv mandatperiod av internt krypskytte, försåtsminerande och attacker inom alliansen, blir de inte lika benägna att rösta på allianspartierna. Där har man skrämt över en del över blockgränsen. Rätt många väljare vill se en stabil och trygg regering. Det skapar inte dödgrävarfalangen.
Han fortsätter med att om inte alla partier ingår så hade alliansen varit spräckt.

Från Federleys sida fortsätter lovordandet om alliansen, han tycker att samarbetet fungerat bra och betonar att de problem han beskriver inte finns i det politiska ledarskapet, unan det fungerar bra.
Men han säger också att det finns en del av alliansen som inte ser det så.
Han säger: “Samtidigt kan jag se hur en del av det här gänget nu vänder knivarna inåt. De har som ambition att spräcka alliansen, då man ser att ett annat styre är möjligt, där M och KD tar stöd av SD. Men C har ingen ambition att lämna alliansen, vi kommer att vara de sista som lämnar förhandlingsbordet.”

När man läser det som Fredrick Federley sagt om alliansen och det man själv har läst ut av det partiledarna sagt om statsministerförhandlingen så inser jag nu att Centerpartiets ledning inte insett att de i och med deras så stor entusiasm om att prata om en samlingsregering där alla partierna utom SD och V skulle vara med så har de dödförklarat Alliansen.
Det är endast de som vill ha en sådan regering och det enda skälet till detta är att de vill utestänga SD från inflytande i riksdagen.

Nu frågar jag mig om inte den där dödgrävarfalangen Federley talar så mycket om är den som sitter just i Centerpartiet och i Liberalerna?
För hade de inte haft den beröringsskräck gentemot SD så hade alliansen redan nu haft regeringsmakten. Men att de har denna skräck kan nog bero på deras egen mörka historia, för det de skyller SD för nu det var det de själva bedrev under och efter andra världskriget.

Då var det partiet den största företrädaren för en mycket strikt invandringspolitik, de var med om att förorda för Tyskland att stämpla J i judarnas pass så de var lätta att urskilja och sända åter. Detta är något de själva inte vill eller vågar erkänna, det lika lite som att forna nazister gick rakt in på partiets röstsedlar.
Men det visar sig fortfarande då Centerpartiet är ett av de partier som försvarar antisemiternas åsikter och ömkar mer om dem än om dem som blir utsatta för deras behandling.

https://www.expressen.se/…/c-toppen-till-attack-mot-allian…/
https://www.aftonbladet.se/…/fredrick-federley-c-dodgravarf…
https://www.facebook.com/SOLittorin/posts/1824220341019131
https://www.expressen.se/…/skarpa-m-kritiken-efter-beskede…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *