Johan Lundberg stämmer DN och Peter Wolodarski för förtal efter anklagades för kopplingar till Ryssland

Av | 25 oktober, 2018

Peter Wolodarski och Dagens Nyheter blir nu stämda för förtal, det är affärsmannen Johan Lundberg och fastighetskoncernen NFF Nordic AB som gör det efter att DN i en artikel pekat ut honom som potentiellt hot mot landet samt för att vara SD-sympatisör.
Det var den 7 oktober som Dagens Nyheter “granskande” fastighetsägaren Johan Lundbergs olika hyresgäster. Bland annat hyrde SD och den ryska ambassaden fastigheter av Lundberg, vilket DN ansåg hade nyhetsvärde.

Och som sagt var stämmer nu affärsmannen DN och Peter Wolodarski för förtal. I ett pressmeddelande skriver Lundbergs bolags presskontakt att DN genom sin artikel antydde att ”Johan Lundberg sympatiserar med och aktivt stöttat Sverigedemokraterna. Artikeln innehöll en rad insinuationer som DN inte kan redovisa något som helst faktastöd för.”
Johan Lundberg säger i ett uttalande: “Artikeln är djupt kränkande och har vållat mig och mina medarbetare omfattande personlig och affärsmässig skada.”

I pressmeddelandet uppmärksammas också en formulering i en uppföljande artikel i DN den 18 oktober, som enligt pressmeddelandet ”pekar ut Johan Lundberg som ett potentiellt hot mot svenska säkerhetspolitiska intressen, vilket helt och hållet baserades på de totalt grundlösa uppgifterna i den första artikeln.”
Lundbergs advokat Percy Bratt har skickat en stämningsansökan till Stockholms Tingsrätt där man yrkar på att Peter Wolodarski döms för grovt förtal eller förtal, och att ett skadestånd om en miljon kronor utbetalas.

Stämningsansökan yrkar också på att ”tingsrätten vid fällande dom förpliktigar Dagens Nyheter att införa domen i tidningen.”
Enligt stämningsansökan kan nya krav på ersättning även inkomma från Lundberg ”för den ekonomiska skada som drabbat honom till följd av Dagens Nyheters publiceringar.”
Det är inte första gången som DN och Peter Wolodarski är illa ute i sin jakt på SD-anhängare och på ryska påverkansoperationer, samt folk som han anser inte är värda så mycket som han själv är värd.

Men nu får man hoppas att DN:s ägare Bonnierkoncernen sätter stopp för den mannen och sparkar honom, för inte nog med att han ofta far med osanningar så kommer han nog också att bli en fara för DN och dess överlevnad.
För att läsa pressmeddelandet som NFF Nordic AB och ägaren Johan Lundberg skrivit gå in på nedanstående länk.
http://www.mynewsdesk.com/…/affarsmannen-johan-lundberg-dag…

https://nyheteridag.se/…/anklagades-for-kopplingar-till-ry…/
https://www.fastighetsvarlden.se/…/johan-lundberg-stammer-…/
https://www.dn.se/…/hyrde-ut-kontor-till-sd-och-en-lyxvill…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *