Tankar angående en insändare i Norra Skåne

av | 25 oktober, 2018

Nästan dagligen så kan man läsa insändare och artiklar liknande denna, där de menar att om ett parti hur stort det än må vara så länge det inte har majoritet kan ställas helt utanför politiskt inflytande.
Men inget parti har och har haft majoritet sedan socialdemokraterna hade det 1968.
Så då skulle man med insändarens tänkesätt kunna ställa S helt utanför politiskt inflytande, sluta att prata med dem, sluta att förhandla med dem.

Men frågan är då vad skulle politikerna i det partiet säga, vad skulle deras väljarkår säga?
Ja, det är sådant som sådana som denna insändarförfattaren och många andra insändarförfattare och artikelförfattare inte ser, inte förstår, inte bryr sig om.
Men om man nu fortsätter så fick Mp 4,41% och de har mycket att säga till om. L fick 5,49%, och de förhandlar om regeringsmakten, likaså är det med C som fick 8,61%, även de förhandlar om att sitta med i regeringen.

Så det som gör att inte SD får det inflytandet som de rättmätigt borde ha är på grund av den mobbing som de övriga partierna utsätter dem för. Den sandlådementalitet som de utövar gentemot det tredje största partiet i Sverige.
Men denna sandlådementalitet har vi en extremistorganisation att tacka för att den spridits, det är EXPO som spred ogrundade rykten om SD och deras politiker, EXPO som har sin ideologi i kommunismen och dess irrläror.

När man sen lyssnar eller läser på utländska politiker och på utländska medier så ser man att dessa inte förstår varför partierna i riksdagen inte vill förhandla med SD, för enligt många av dessa är SD just det parti som har den förståndigaste uppfattningen i bland de svenska partierna.
Så än en gång varför går det bra att förhandla med L som inte 94,5% inte röstade på, varför går det bra att förhandla med C som inte 91,4% inte röstade på, och varför går det att förhandla med Mp som inte 95,6% inte röstade på?

https://www.nsk.se/2018/09/27/392412/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *