Tino Sanandaji: Corazza Bildt borde inse sitt eget ansvar för att skada sitt förtroende bland oss som var positiva till henne tio år sen men inte efterfrågade Moderat stöd till facister som Erdoğan.

av | 25 oktober, 2018

M har klarat sig dåligt i EU-valet och byter nu ut samtliga EU-parlamentariker, två män samt Anna-Maria Corazza Bildt.

Corazza Bildt gjort en svag insats, har inga framgångar att peka på, och valde ömdömeslöst som profilfråga att stödja Turkiets diktatur Erdoğan

Oavsett hur många oppositionella och journalister Erdogan fängslade och hur många kurder han mördare fortsatte hon skönmåla islamistiska AKP och “nyansera” bilden av Turkiet. Föreställ er om en Sverigedemokrat hade sagt så om Putin. 2011 och 2016:

”Sverige är positivt till en utvidgning, men även här sprids myter. Ett inslag i SVT Rapport nyligen handlade om att journalister och demonstranter gripits i Turkiet och det påstods att yttrandefriheten inte alls fungerar i landet. Bilden måste dock nyanseras”

”regeringen har under de senaste åren visat tecken på att vilja lösa kurdfrågan. Den har börjat genomföra förändringar så att även kurder kan identifiera sig med Turkiet”

”Det finns starka demokratiska krafter i Turkiet och i AKP”

Enligt Corazza Bildt var livslång autokrat Erdogans handlingar väst fel, och lösningen var att EU skulle öppna gränser mot Turkiet och på sikt gör de till EU-medlem. Deras barnsliga teori var att det skulle magisk göra Turkiet demokratisk, Europa skulle chansa på att ge bort makten till en maktgalen dikatur och hoppas att han blev snäll.

Corazza Bildt var entusiastisk anhängare av öppna hjärtan och propoganda om lönsam flyktinginvandring:

”Vi behöver påminnas om att invandring har gjort Sverige till ett rikare och bättre land” ”förändra sättet vi ser på flyktingar.Kortsiktigt kostar det. På lång sikt behöver vi dem”

”Fredrik: Våra hjärtan är öppna för människor som lever på flykt” ”Vi har råd att öppna våra hjärtan! Valet handlar om svenskhet vs främlingsfientlighet”

”Vi kan inte ställa flyktingar mot välfärden. Utan invandring skulle Sverige stanna. Invandringen skapar vinst i Swe på lång sikt”

När hon avsätts tar hon på sig offerkoftan och skyller utan några bevis på att hon är invandrarkvinna: ”Som invandrarkvinna, nysvensk, betraktas jag som annorlunda. Oavsett vad jag gör, hur mycket jag än ställer upp, sliter. Det spelar ingen roll, jag kommer inte fram.”

Anna-Maria Corazza Bildt tillhör en förmögen familj i Italien, är uppvuxen i ett slott värdig kungafamiljen och fick allt serverat på silverfat i Sverige som del av samhällseliten. Det finns få mer priviligerade personer i Sverige, men det stoppar inte henne från att utmåla sig som ett offer.

När samtliga 3 moderaterna byts ut, varav 2 etniska svenska män, ut är det diskriminering mot en ”invandrarkvinna”. Man hetsar och påstår att en ”gubbgäng” avsatte henne. Vilka är då föreslagna ersättare?

En kvinna född i Sydkorea.
En kvinna född i Albanien.
En relativ ung kille.

Är det ett gubbgäng?

Corazza Bildt borde inse sitt eget ansvar för att skada sitt förtroende bland oss som var positiva till henne tio år sen men inte efterfrågade Moderat stöd till facister som Erdoğan.

Tino Sanandaji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *