Kunskapsskolan i Borlänge anmäld för diskriminering

av | 26 oktober, 2018

I anmälan beskrivs det att elever får slöjor avdragna, n-ordet klottrat i anteckningsböcker och hakkors ritas på väggarna. En elev säger sig ha blivit hemskickad från skolan efter att ha klagat på rasismen.

 

Kunskapsskolan i Borlänge har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen, DO. I anmälan beskrivs det att både lärare och elever använder n-ordet, att elever fått slöjor avdragna och att n-ordet har klottrats i elevers böcker. Hakkors ska också finnas som klotter i skolmiljön.

Anmälaren menar också att flera elever har tvingats byta skola då de inte orkade med den rasistiska behandlingen.

– Det här är inte alls kul för någon av oss med annan hudfärg. Jag och mina kompisar kan inte snacka med alla om hur fel det är. Det är lärarnas och rektorns jobb, säger en elev på skolan som delvis ligger bakom DO-anmälan.

Eleven menar att både lärare och elever använder n-ordet.

– Det klart att inte eleverna slutar med det om även lärarna säger det, menar eleven som berättar att hen blivit hemskickad från skolan när hen klagade på de rasistiska händelserna.

Länk till artikel i Dalademokraten:  https://www.dalademokraten.se/artikel/dalarna/borlange/har-ar-skolan-med-hakkors-pa-elevskapen-borlangeskola-anmald-for-diskriminering

En reaktion på “Kunskapsskolan i Borlänge anmäld för diskriminering

  1. oklart

    jag gick på kunskapsskolan borlänge och fick lov att sluta där tack vare dom här händelserna och jag måste säga att det skolan blev anmäld för är fake och ni tar bara upp en sida av historien

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *