Merit Wager. Vad är det som gör att så många afghanska män anser sig ha rätt att stanna i Sverige trots att de fått avslag på sina asylansökningar?

av | 26 oktober, 2018

Här är ännu en av många, ganska grunda artiklar om afghanska män som angett att de var – eller som var – under 18 år när de tog sig till Sverige i hopp om att de här ska få ett bättre liv än i sitt hemland.

Klicka på text- och bildrutan för att läsa artikeln.

Mitt i Södermalm är en gratistidning som delas ut till hushållen på just Södermalm. I tidningen daterad den 23 oktober, som landade på hallmattorna i stadsdelen samma datum, finns en artikel skriven i samma anda som mängder av liknande texter på olika aktivistnätverk och i en del kvälls- och dagstidningar som inte alltid rapporterar vare sig allsidigt eller objektivt utan på ett sätt som gör att läsaren ska få intrycket av att något fel begåtts mot personen och/eller att det är synd om honom.

Ur texten:

Amanullah Saifi, 19, kallar sig ateist – vilket gör att han riskerar dödsstraff i hemlandet Afghanistan.

Kommentar: Är det verkligen någon som tror att man, för att man ”kallar sig ateist”, skulle dömas till döden och avrättas i Afghanistan? Är det inte snarare så att man på ganska goda grunder kan misstänka att det här är ett av de många sätt som afghaner (och andra) utan asyl- eller skyddsskäl i Sverige tar till för att försöka tillskansa sig uppehållstillstånd trots att (eller ”för att”) de redan har fått flera avslag på sina asylansökningar? Han är ju långt ifrån ensam bland sina landsmän om att ”kalla sig ateist”…

Läs vidare här…

Merit Wager

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *