Jimmie Åkesson kallad till enskilt samtal med talmannen

av | 30 oktober, 2018

Nu under dagen har Andreas Norlén haft möte med grupper av partiledare för att se om där fanns någon chans att lyckas hitta en öppning i regeringsfrågan.
Första samtalen skedde mellan Annie Lööf, Jan Björklund, Ulf Kristersson, Ebba Busch Thor, Stefan Löfven och språkrören i Mp. Sen skulle det bli samtal Annie Lööf, Jan Björklund, Stefan Löfven och språkrören i Mp. Därefter samtal mellan Alliansen och Mp.

Hur det har gått har inte kommit fram men oväntat så kallade Andreas Norlén in Jimmie Åkesson till enskilt möte nu på eftermiddagen. Innan mötet säger Jimmie Åkesson till Aftonbadet att han inte har några förväntningar.
Han säger: “Det ska bli intressant att se om han har hyfsat till diskussionerna bland de som redan har pratat med varandra i sju veckor.”
Och fortsätter med: “Alla förstår att mitt partis roll i regeringsbildningen är intressant.”

Andreas Norlén har även kallat in Jonas Sjöstedt för enskilt samtal så kanske det är så att det skett ett genombrott eller så är det att Norlén bara ska informera att förhandlingarna totalt packat ihop och att han kommer att lägga fram fyra förslag för riksdagen nu så att det kan röstas om det och att sen förberedelserna för ett tilläggsval kan få sin gång.
Vi får invänta och se vad som händer så enkelt är det.

https://www.aftonbladet.se/a/9m1dXW?fbclid=IwAR2YG-FRQiX8wupSv1hSkYjiLXj-rTY7rtbOR4LMpVmThrZ5K72ixUVnXWI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *