Nuri Kino: Tänk Andra Världskriget. Tänk Förintelsen. Tänk samma svek.

av | 30 oktober, 2018

 

Flera irakiska medborgare från landets minoriteter har fått avslag i Sverige, gömt sig för att slippa bli utvisade, i några år, ansökt igen, fått avslag igen, ansökt i Kanada, fått visum och uppehållstillstånd och flugit över. Något är trasigt i Sverige. När asylsökande ur grupper utsatta för folkmord blir jagade ut ur landet. När celebriteter, politiker (partiledare till och med) och aktivister strider för att män vars folkgrupp inte är utsatt för folkmord ska få stanna medan flickor och kvinnor utvisas. Någon måste övertyga mig om att jag är knäpp, att det är jag som fått allt om bakfoten. Ibland tror jag själv att jag håller på att bli tokig om inte annat.

Tänk Andra Världskriget. Tänk Förintelsen. Tänk samma svek.

Snart publicerar jag ett större reportage (ett till alltså) om detta.

Nuri Kino

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *