Jordan Peterson och hans provocerande fakta om kön

Världen idag skriver om att använda Skavlans program för att framhäva sig som själv som tänkbar statsminister utan att “säga” det rakt ut, läs Annie Lööfs gästspel i programmet. Och om att tystas av en person som nödgades förklara skillnaden mellan att provocera och framstå som provocerande:

“Tänk om någon hade berättat för Jordan Peterson om den heliga åsiktskorridoren. Då hade kanske slakten kunnat undvikas. Men låt oss konstatera: det är skillnad på att provocera och att bli provocerad. Borde inte vi – som brukar stoltsera med att vi ”gillar olika” – uppskatta om en person uttrycker åsikter som skiljer sig från det politiskt korrekta. I Petersons fall gör han det dessutom med tung forskning i ryggen. Att folk blir provocerade av att en professor i psykologi säger det forskningen har vetat i 25 år kan knappast lastas professorn och kategorisera honom som provokatör. Hur kan fakta och forskning vara så provocerande i en upplyst kultur?”

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *