MSB beställde rapport som uppmanar till ekonomiska sanktioner mot Nyheter Idag

Nu börjar nog alla förstå allvaret bakom Dan Eliassons rapport: Nyheter Idag: Svenska medier ska arbeta mot annonsörer och mediebyråer för att stänga ner annonsering på sajter som sprider desinformation. Det är en av rekommendationerna i en rapport beställd av statliga MSB där Nyheter Idag pekas ut. – Innehållet blev inte det vi väntat oss, det tog en annan riktning, säger Mikael Tofvesson, operativ chef för valet 2018, till Nyheter Idag.

Vidare menar Tofvesson att det inte är MSB som påstår att Nyheter Idag ägnar sig åt desinformation, utan det är rapportförfattarna. I rapporten redovisas inget konkret exempel på vad Nyheter Idag skulle publicerat som är problematiskt, ej heller kan Tofvesson ge svar på den frågan.

– Det får dom stå för. Vårt perspektiv är att alla som antingen individuellt, eller genom media, uttrycker sina åsikter – det är en del av demokratin. Vi skulle aldrig klassificera någon typ av svensk kanal på det sättet. Vi kan inte svara för det, helt enkelt.

Läs vidare här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *