Nuri Kino: Skrämmande utveckling.

av | 1 november, 2018

Klicka på länken nedan, The Guardian har publicerat en video från händelserna.

Kristna i Pakistan befarar attentat mot dem sedan den dödsdömda Asia Bibi friats av landets Högsta domstol.

Hon drack vatten ur samma skål som muslimska kvinnor. De jobbade ihop, plockade bär, hon blev törstig. Detta var i juni 2009. De andra kvinnorna blev rasande. Hon hade smutsat ned vattnet ansåg de. Uppståndelse utbröt. Asia Bibi ska då ha sagt: ”Min Kristus dog för mig. Vad gjorde Muhammed för er?” Detta polisanmäldes.

Hon dömdes till döden 2010, och domen fastställdes 2014 av landets motsvarighet till hovrätten. Den överklagades igen 2015, i oktober i år hölls alltså rättegång i Högsta domstolen. Hon friades, det gick inte att bevisa att hon skändat eller hånat islam.

Det islamistiska partiet Tehreek-i-Labbaik har hotat med att lamslå Pakistan för att hon friats.

Nuri Kino

Se klippet i The Guardian här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *